Ish-burgu historik i Japonisë do të shndërrohet në hotel luksoz

1 Tetor 2023, 19:49 / KOSOVA ALFA PRESS

Ish-burgu historik i Japonisë do të shndërrohet në hotel

Një operator japonez turistik planifikon të shndërrojë një ish-burg historik në Japoninë perëndimore në një hotel luksoz që do të hapet në pranverën e vitit 2026.

Objekti në qytetin Nara daton në fillim të shekullit të 20-të, raportoi të dielën Kyodo News me bazë në Tokio.

Hoshino Resorts, operatori i resortit, tha se qelitë e shumta të ndërtesës ikonike me tulla të kuqe po kombinohen për të krijuar 48 dhoma për mysafirët, duke premtuar një “qëndrim të jashtëzakonshëm” në “Burgun Hoshinoya Nara” me ambiente të brendshme të rinovuara.

Dhomat do të ruajnë disa veçori të periudhës, të tilla si mbajtja e dritareve lart në mure për të parandaluar thyerjet nga burgu.

Hoteli i ri ishte planifikuar më parë të hapte portat e tij në verën e vitit 2024, por disa faktorë, kryesisht nevoja për një studim të rezistencës ndaj tërmeteve, vonuan hapjen. Vendi është afër Parkut Nara, i cili ka atraksione turistike, duke përfshirë drerë të shumtë dhe kompleksin e tempullit Todai-ji.

I përfunduar në vitin 1908, Burgu Nara mbante 935 të burgosur në kulmin e tij shumë më të lartë se kapaciteti i tij prej 650. Pas Luftës së Dytë Botërore, struktura u përdor si burg për të mitur derisa u mbyll në vitin 2017 për shkak të vjetërsisë së strukturës së tij.

Objekti u caktua si një pronë kulturore me rëndësi kombëtare në të njëjtin vit.

Planet janë në punë për të ndërtuar një muze të aksesueshëm për vizitorët e përditshëm në vendin ku do të ndërtohet hoteli, shtoi agjencia e lajmeve.