Papa Françesku sugjeron se Kisha Katolike mund të bekojë çiftet homoseksuale

3 Tetor 2023, 11:26 / KOSOVA ALFA PRESS

Papa Françesku sugjeron se Kisha Katolike mund të bekojë

Papa Françesku ka sugjeruar se do të ishte i hapur që Kisha Katolike të bekonte çiftet e të njëjtit seks.

Duke iu përgjigjur një grupi kardinalësh që i kërkuan atij qartësi për këtë çështje, ai tha se çdo kërkesë për bekim duhet të trajtohet me "bamirësi baritore". "Ne nuk mund të jemi gjyqtarë që vetëm mohojnë, refuzojnë dhe përjashtojnë," tha ai. 

Ai shtoi, megjithatë, se Kisha ende i konsideronte marrëdhëniet e të njëjtit seks "objektivisht mëkatare" dhe nuk do të njihte martesën brenda të njëjtit seks.

Peshkopët në një numër vendesh, duke përfshirë Belgjikën dhe Gjermaninë, kanë filluar të lejojnë priftërinjtë të bekojnë çiftet e të njëjtit seks, por pozicioni i autoriteteve të kishës mbeti i paqartë.

Duke iu përgjigjur kërkesës së fundit, Papa tha se Kisha e kupton martesën si një "bashkim ekskluziv, të qëndrueshëm dhe të pazgjidhshëm midis një burri dhe një gruaje" dhe duhet të shmangë "çdo lloj riti apo sakramenti që mund të kundërshtojë këtë bindje".

Por ai shtoi se “kur kërkohet një bekim, është shprehja e një lutjeje për Zotin për ndihmë, një lutje për të jetuar më mirë”.

ide