Si t’i njohim huliganët në një protestë, eksperti serb tregon detajet

31 Maj 2023, 00:05 / KOSOVA ALFA PRESS

Si t’i njohim huliganët në një protestë, eksperti serb

Eksperti serb i kriminologjisë, Dobrivoje Radovanoviç ka shpjeguar për nova.rs se si mund të dallohen huliganët në një protestë.

“Këta djem janë të veshur njësoj, kryesisht me kapela të zeza, të veshur me të zeza, me të njëjtin prerje flokësh dhe të njëjtën sjellje banditësh. Këta janë kriminelë të regjistruar në lidhje me partitë, në radhë të parë me partitë në pushtet, pastaj me policinë”, thotë eksperti për median e huaj.

Ai theksoi se këta burra, kryesisht të rinj, i kryejnë detyrat e partisë pa diskutim dhe se në këmbim marrin privilegje, pezullim të ndjekjes penale, por edhe para.

“Ata kanë një motiv të fortë, që është të mbrohen sepse vazhdimisht bëjnë krime dhe shkelin ligjet. Duke filluar nga mënyra e dyshimtë që ata marrin paratë dhe më pas dhuna e tyre. Këta janë burra që i përkasin ose grupeve të tifozëve ose grupeve të tjera të dhunshme dhe ky është aktiviteti i tyre i përditshëm dhe janë krenarë për këtë. Nuk dihet sa janë, por sigurisht që janë të shumtë”, thotë Radovanoviç.

“Siç u thuhet, ashtu do të veprojnë. Ata janë banditë të trajnuar që përdorin gjithçka të gjallë për të përfunduar detyrën, ndaj nuk ngurrojnë të përdorin shkopinj, madje edhe armë. Ata janë falur për veprimet e tyre kriminale, dhe për fat të keq, sipas traditës nga vitet nëntëdhjeta, ata kanë edhe distinktivë – ca siguri, ca polici. Disa kanë imitime që janë të vështira për t’u dalluar dhe zyrtarisht janë ndihmës të policisë për turmat kur ka demonstrata dhe protesta. Qeveria i përdor edhe kur ka nevojë të prishë një protestë për arsye private. Ata janë praktikisht para-shërbim apo parapolici”, thotë Radovanoviç.