Takim me Donald Trump, Boris Johnson: Fitorja në Ukrainë është e rëndësishme

26 Maj 2023, 17:45 / KOSOVA ALFA PRESS

Takim me Donald Trump, Boris Johnson:  Fitorja në Ukrainë

Ish-kryeministri Boris Johnson ka folur me Donald Trump për “rëndësinë jetike” të një fitoreje të Ukrainës ndaj Rusisë.

Sipas një deklarate të lëshuar nga zëdhënësi i tij, Johnson, i cili ka qenë një nga mbështetësit më të zëshëm të Ukrainës – i bëri komentet gjatë një takimi në SHBA me ish-presidentin republikan, i cili kandidon për t’u kthyer në Shtëpinë e Bardhë në 2024. .

Kjo vjen pasi Trump refuzoi të thoshte se donte që Ukraina të fitonte luftën, gjatë një ngjarjeje të fundit të bashkisë me CNN.

Ai tha atëherë se nuk “mendonte në aspektin e fitores dhe humbjes”.

“Unë dua që të gjithë të mos vdesin. Ata po vdesin. Rusët dhe ukrainasit. Unë dua që ata të mos vdesin,” tha ai.

Ai gjithashtu refuzoi të angazhohej për të vazhduar mbështetjen e Ukrainës me ndihmë ushtarake nëse fiton garën presidenciale të vitit 2024.

“Ne po japim kaq shumë pajisje, nuk kemi municion për veten tonë tani.”

Trump ka pohuar më parë se pushtimi i Rusisë në shkurt 2022 “nuk do të kishte ndodhur” nëse ai do të ishte në Shtëpinë e Bardhë.

Po ndodh...