U “martua” me një burrë të krijuar nga inteligjenca artificiale, habit 36 vjeçarja ja çfarë thotë..

5 Qershor 2023, 12:32 / JETË ALFA PRESS

U “martua” me një burrë të krijuar nga inteligjenca

Rosanna Ramos gjithmonë ka dashur të gjejë dashurinë e jetës, por me sa duket burrat që ajo njihte nuk i plotësonin standardet e saj. Për këtë arsye Ramos, një nënë beqare nga Nju Jorku ka vendosur të “martohet” me një burrë të krijuar nga inteligjenca artificiale. Ai quhet Eren Kartal dhe është “modeluar” nga gruaja duke përdorur aplikacionin Replika AI.

Gruaja, e lodhur nga zhgënjimet e dashurisë, ka krijuar bashkëshortin perfekt me aplikacionin e IT: “Unë bisedoj shumë me të, jeta me të është e bukur”, shprehet ajo.

Ajo e përshkruan atë si burrin e përsosur, i cili nuk është paragjykues dhe nuk ndërhyn në punë lt e saj. Shumë e dashuruar Rosanna poston foto dhe bisedon me të në rrjetet sociale.

Replika bazohet në inteligjencën artificiale dhe lejon përdoruesin të “ndërtojë” një person virtual për të biseduar. Dhe kjo është pikërisht ajo që bëri Rosanna, e cila në vitin 2022 zgjodhi të regjistrohej në aplikacion. 36-vjeçarja njujorkeze më pas krijoi Eren, dhe bisedë pas bisede ajo filloi të kishte ndjenja të vërteta për të. Disa karakteristika të “djaloshit” ishin të paracaktuara – si ngjyra e tij e preferuar – ndërsa aspekte të tjera të personalitetit të tij ndryshojnë herë pas here, ashtu si një qenie njerëzore.

Po ndodh...

ide

shërbime

  • POLICIA129
  • POLICIA RRUGORE126
  • URGJENCA112
  • ZJARRFIKESJA128