Zbuluan vaksinën kundër COVID-19, nderohen me çmimin Nobel në Mjekësi, Kariko dhe Weissman

2 Tetor 2023, 12:23 / KOSOVA ALFA PRESS

Zbuluan vaksinën kundër COVID-19, nderohen me çmimin Nobel

Çmimin Nobel në Mjekësi e morën sot hungarezja, Katalin Kariko dhe amerikani, Drew Weissman për vaksinën mRNA.

Katalin Kariko dhe Drew Weissman bënë zbulime në fushën e ARN-së mesazhere që hapi rrugën për vaksinat kundër Covid-19.

“Të dy studiuesit u dalluan “për zbulimet e tyre në lidhje me modifikimet e bazave nukleike që lejuan zhvillimin e vaksinave efektive të mRNA kundër Covid-19”, njoftoi juria.

ide