Misteri i vitit 1977, Alienët ndërpresin një shfaqje televizive për të dhënë një mesazh

29 Prill 2023, 16:53 / AKTUALITET ALFA PRESS

Misteri i vitit 1977, Alienët ndërpresin një shfaqje televizive

Në 1977, diçka e çuditshme ndodhi gjatë një transmetimi rutinë të një programi lajmesh në Mbretërinë e Bashkuar. 

Shfaqja u ndërpre nga një sinjal i çuditshëm që nuk ngjante me asgjë që stacioni kishte parë ndonjëherë më parë.

Ndërprerja ishte e shkurtër, por la shumë njerëz të pyesin se çfarë kishte ndodhur. 

Me kalimin e kohës, u zbulua se sinjali kishte të ngjarë të ishte një mesazh nga një qytetërim jashtëtokësor dhe incidenti është bërë i njohur si "Transmetimi Alien".

Incidenti

Më 26 nëntor 1977, rrjeti ITV në MB transmetonte programin e lajmeve të natës " Southern ITV ". 

Rreth orës 17:12, ekrani papritur u nxi dhe një zhurmë ogurzi mbushi valët. 

Pas disa çastesh, një zë shpërtheu në statikën, duke thënë: "Ky është zëri i Vrillon, një përfaqësues i Komandës Galaktike Ashtar, që flet me ju."

Zëri vazhdoi të jepte një mesazh paqeje, duke paralajmëruar për rreziqet e armëve bërthamore dhe duke inkurajuar njerëzit të punojnë së bashku për të krijuar një botë më të mirë. 

Mesazhi zgjati rreth pesë minuta përpara se të rifillonte programimi normal. 

Incidenti shkaktoi një konfuzion dhe shqetësim të madh tek shikuesit, shumë prej të cilëve besonin se mesazhi ishte i vërtetë.

Pasojat

Pas incidentit, ka pasur shumë spekulime për burimin e sinjalit misterioz. 

Disa njerëz besuan se ishte një mashtrim, ndërsa të tjerë menduan se mund të ishte një eksperiment sekret qeveritar apo edhe një komunikim me të huajt. 

Me kalimin e kohës, u bë e qartë se sinjali ka të ngjarë të ishte një mashtrim i krijuar nga një grup, megjithëse burimi i vërtetë i sinjalit nuk është përcaktuar kurrë përfundimisht.

Incidenti pushtoi imagjinatën e njerëzve në mbarë botën dhe ka frymëzuar libra, artikuj dhe dokumentarë të panumërt gjatë viteve.

Ai gjithashtu shërben si një kujtesë e magjepsjes sonë të qëndrueshme me mundësinë e jetës jashtëtokësore dhe përpjekjeve tona të vazhdueshme për të eksploruar universin rreth nesh.

Trashëgimia

"Transmetimi Alien" mund të ketë qenë dhe një mashtrim, por ka ende mësime të rëndësishme për të na mësuar. 

Mesazhi që u dha gjatë transmetimit – ai i paqes, unitetit dhe bashkëpunimit – është po aq i rëndësishëm sot sa ishte në vitin 1977.

Në një botë që është ende e rrënuar nga lufta, përçarja dhe pabarazia, mesazhi i “Alienit Broadcast” është një kujtesë e fuqishme e nevojës që të gjithë ne të punojmë së bashku për të krijuar një të ardhme më të mirë për veten dhe planetin tonë.

Ndërsa ne nuk mund ta dimë kurrë me siguri nëse ka apo jo jetë inteligjente përtej planetit tonë, kërkimi për inteligjencën jashtëtokësore vazhdon të jetë një forcë shtytëse në kërkimin dhe eksplorimin shkencor. 

Ndoshta një ditë, ne do të kontaktojmë me një qytetërim alien dhe mesazhi që ata sjellin do të jetë një mesazh shprese, frymëzimi dhe ndriçimi./ Alfapress.al

 

 

 

Po ndodh...