5 foto që të bëjnë të pyesësh: A ekzistojnë fantazmat?

18 Dhjetor 2022, 22:24 / MISTERE&KURIOZITETE ALFA PRESS

5 foto që të bëjnë të pyesësh: A ekzistojnë

Kur vjen puna te fantazmat asnjëherë nuk mund të flasim me siguri.

Dikush mund të na e ketë mbushur kokën plot e përplot me histori të frikshme, dikujt i ka ndodhur diçka e çuditshme dhe e ka fjetur mendjen që fantazmat ekzistojnë e ndërkohë ca të tjerë janë të sigurtë se asgjë nga këto s'është e vërtetë. Për ju të kategorisë së fundit kemi 5 foto të këndshme që mezi presim t’jua tregojmë.

Corroboree, Australi

Kjo foto e shkrepur në 1959- ën rriti aludimet se fantazmat mund të ekzistonin. Në foto nuk ka se si mos të të bjerë në sy prania e një gruaje me fustan të gjatë. Të paktën këtë shohin sytë tanë.

5 foto që të bëjnë të pyesësh: A ekzistojnë

Hoteli Decebal, Rumani

Në vitin 2008 gjatë rikonstruktimit të hotelit në fjalë u bë kjo fotografi. Asokohe nisi të përflitej kudo se përgjatë godinës shëtiste shpirti i një gruaje. E shkrepur në 1919- ë n në foto shihet fantazma e një piloti të vdekur. Pasi pilotët e tjerë panë foton vunë re praninë e Jackson- it, i cili ishte vrarë dy ditë para se të bëhej fotoja.

5 foto që të bëjnë të pyesësh: A ekzistojnë

Shpirti i një lordi

Fotoja është bërë në librarinë Combermere Abbey më 1891- in, tek e cila vihet re një burrë transparent i ulur në karrige. Ai është identifikuar si lord Combermere, funerali i të cilit ishte duke u zhviflluar disa milje larg vendit kur u bë asokohe fotografia.

5 foto që të bëjnë të pyesësh: A ekzistojnë

Zonja Brown

Më 1936- ën, në Raynham Hall të Anglisë u shkrep një ndër fotot më të shumëpërfoluara rreth ekzistencës së fantazmave. Disa thanë se ishte thjesht një lojë dritash, e të tjerë e morën si gur prove se po, fantazmat ekzistojnë! 

5 foto që të bëjnë të pyesësh: A ekzistojnë

Po ndodh...