Fenomenet ajrore të paidentifikuara po shqetësojnë studiuesit në Pentagon dhe Harvard

21 Mars 2023, 20:54 / MISTERE&KURIOZITETE ALFA PRESS

Fenomenet ajrore të paidentifikuara po shqetësojnë studiuesit

Fenomenet ajrore të paidentifikuara (Uap, akronimi që përpiqet të minojë UFO-n historike) po shqetësojnë studiuesit në Pentagon dhe Harvard .

Konfirmimi vjen nga draft artikulli i shkruar nga drejtori i Zyrës së Zgjidhjes së Anomalive të Gjithë Domenit (AARO) të Pentagonit Sean Kirkpatrick dhe nga kryetari i departamentit të astronomisë së Universitetit të Harvardit Abraham Loeb.

Lajmi është bërë i ditur nga media të ndryshme të huaja, mes tyre edhe Forbes.

Dy studiuesit po bashkëpunojnë për të kërkuar një qasje më rigoroze për vlerësimin e fenomeneve ajrore të paidentifikuara.

Me pak fjalë, asgjë për të parë me sondat e javëve të fundit, por në përputhje me kërkimin e nisur nga NASA.

Çfarë dimë ne

Abraham Loeb nga Harvardi dhe Dr. Sean Kirkpatrick ishin bashkëautor dhe ndanë një draft të një punimi shkencor që është ende në shqyrtim.

Punimi përpiqet të përdorë fizikën për të përjashtuar një numër pamjesh UAP që duken të jenë objekte "të afta për të manovruar".

Kështu, Loeb dhe Kirkpatrick zbuluan se nëse disa UAP lëviznin me të vërtetë në ato drejtime dhe shpejtësi në dukje të pamundura, fërkimi që do të krijohej duhet të gjeneronte një top zjarri të dukshëm dhe një "nënshkrim radio" përkatës të dallueshëm nga radari.

“Mungesa e të gjitha këtyre nënshkrimeve mund të çojë në matje të pasakta të distancës (dhe rrjedhimisht shpejtësisë së përftuar) për sensorët me një vend,” përfundon gazeta.

Me fjalë të tjera, një numër i shikimeve të UAP mund të shpjegohen nga iluzionet optike ose kufizimet e disa teknologjive.

Në të vërtetë, gjatë seancave dëgjimore të Kongresit vitin e kaluar, zyrtarët e Mbrojtjes së SHBA-së demonstruan se si syzet e shikimit të natës të përdorura me lentet e kamerës mund ta bëjnë një dron të turbullt të shfaqet si një objekt trekëndor me një ... "skicë më intriguese".

"Sado intrigues që janë raportet e personelit ushtarak dhe motivimi i punës sime tani, unë dua që mjetet e mia të më tregojnë se çfarë po ndodh në të vërtetë," tha Loeb për NBC News.

Vlen të përmendet, Loeb inicioi Projektin Galileo në Harvard, i cili synon të përdorë metoda sistematike shkencore për të vlerësuar qindra vëzhgime të UAP që janë bërë publike kohët e fundit.
Loeb, një "dijetar-besimtar"

Në librin e tij të vitit 2021 Extraterrestrial: The First Sign of Intelligent Life Beyond Toka, ai argumenton se objekti i parë ndëryjor i zbuluar në sistemin tonë diellor ishte ndoshta një sondë artificiale e dërguar nga një jashtëtokësor inteligjent nga pjesë të tjera të kozmosit.

Ai gjithashtu argumentoi se disa meteoritë që goditën Tokën duken të jenë ndëryjor.

Projekti Galileo po organizon një përpjekje për të rikuperuar një nga këto objekte nga shtrati i detit në të ardhmen e afërt.

Në thelb, Loeb beson se dy gjëra mund të jenë të vërteta në të njëjtën kohë: që jashtëtokësorët janë atje , por shumica e gjërave të çuditshme që shohim në qiellin tonë nuk janë ato./Alfapress

 

Po ndodh...