Pse ka gjithmonë një pasqyrë në ashensorë? mësoni arsyen...

2 Shkurt 2023, 11:39 / MISTERE&KURIOZITETE ALFA PRESS

Pse ka gjithmonë një pasqyrë në ashensorë? mësoni

Prania e pasqyrave në ashensor nuk është vetëm për të parë veten tonë, ka disa arsye prandaj në ashensorët modernë, një e tillë nuk mungon kurrë. 

Arsyeja e vërtetë është një tjetër, padyshim më strategjike, duke qenë se mbyllja në një "kuti" të varur në boshllëk gjeneron ankth të kuptueshëm te shumë njerëz.

Kjo është arsyeja pse prodhuesit e ashensorëve janë përpjekur të zvogëlojnë shqetësimin e pasagjerëve dhe, në vend që të përshpejtojnë shpejtësinë e ashensorëve për të reduktuar minutat e shpenzuara brenda tyre (që do të kishin sjellë probleme mekanike), zgjidhja ishte instalimi i brendshëm i pasqyrave që shpërqendrojnë njerëzit.

Gjithashtu, pasqyrat e bëjnë hapësirën e ashensorit të duket më e madhe se sa është, duke ndihmuar njerëzit klaustrofobikë të shmangin çdo sulm paniku. 

Jo vetëm. 

Ndjenja e sigurisë së pasagjerëve shtohet edhe nga fakti se, sërish falë pasqyrave, të gjithë mund të shohin se çfarë bëjnë të tjerët, duke shmangur vjedhjen, agresionin apo kontaktin fizik me pasagjerët e tjerë. 

Gjithashtu  pasqyrat i ndihmojnë përdoruesit e karrigeve me rrota të "kalojnë" brenda dhe jashtë pa u përplasur me pasagjerët e tjerë.ide

shërbime

  • POLICIA129
  • POLICIA RRUGORE126
  • URGJENCA112
  • ZJARRFIKESJA128