Ish-zëvendëskryeministri Arben Ahmetaj ankimon në Kushtetuese kontrollin në banesës

19 Shtator 2023, 10:25 / POLITIKË ALFA PRESS

Ish-zëvendëskryeministri Arben Ahmetaj ankimon në Kushtetuese

Nga arratia, ish-zëvendëskryeministri Arben Ahmetaj ankimon në
 Gjykatën Kushtetuese kontrollin e banesës së bashkëjetueses.

Ai kërkon shfuqizimin e vendimit të Gjykatës së Posaçme, të lëna në fuqi nga Apeli dhe Gjykata e Lartë. Sipas ankimit, kontrollet janë në papajtueshmëri me ligjin dhe antikushtetuese, pasi nuk ka patur autorizim nga Kuvendi, sepse në njërën nga banesat jetonte edhe vetë Ahmetaj që gëzonte mandatin e deputetit. Mbrojtja rëndit katër pika pse e konsideron të paligjshëm kontrollin e banesave.

Nga Kushtetuesja Ahmetaj kërkon shfuqizimin e e vendimit të Gjykatës së Lartë dhe dërgimin e çështjes për rigjykim në Apel.

Po ndodh...