Ashure me Arra

Përbërësit
1 gotë grurë,
1 gotë sheqer,
pak kripë,
2-3 lugë gjellë niseshte,
1 lugë gjellë kanelle,
50 gr rrush i thatë,
100 gr arra dhe bajame të grira,
4-5 karafila
30 g kokrra shege
Përgatitja
Në një tenxhere hedhim masën e grurit. Më pas shtojnë 2.5 litra ujë dhe vendosim në zjarr të ngadaltë që të zjejë.
E kontrollojmë herë pas here duke e përzjerë.
Në momentin kur kokrrat e grurit nisin të plasariten, hedhim pjesën tjetër të përbërësve, kripën, sheqerin, rrushin e thatë, kanellën, karafilat dhe gjysmën e arrave dhe bajameve të grira.
Më pas, në një tas përzjejmë niseshtenë me pak ujë derisa të shkrihet në një masë të vetme. Masën e përftuar e shtojmë në tenxheren në zjarr ku kemi grurin me përbërësit e tjerë. E përzjejmë derisa niseshteja të njëtrajtësohet me masën.
Pasi merr një valë, e heqim nga zjarri dhe masën e hedhim në tasa. Në sipërfaqe hedhim pjesën tjetër të arrave dhe bajameve të grira si dhe kanellë dhe shegën. Pasi ftohen, tasat me Ashure i vendosim në frigorifer, në mënyrë që të marrin shijen e duhur.
-
Horoskopi ditor për sot, 2 Shkurt 2024
4 Shkurt, 07:58
Po ndodh...
Karmën nuk e ndalon dot Sali Berisha!
ide
Sekretari i Parë i PD
Të “rrëzosh” Edi Ramën duke gënjyer veten…
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128

