Byrek me lëng mishi dhe vezë

Përbërësit:
1 pako petë byreku (ose petë shtëpie)
2–3 gota lëng mishi (viçi ose pule)
4–5 vezë
4–5 lgj vaj ose gjalpë i shkrirë
Kripë, sipas shijes
Piper i zi (opsional)
Përgatitja:
Nëse përdorni qepë, kaurdiseni lehtë me pak vaj derisa të zbutet. Shtoni lëngun e mishit dhe lëreni të ngrohet (jo të vlojë fort). Rregulloni shijen me kripë dhe piper. Rrihni vezët në një tas dhe shtojini gradualisht te lëngu i ngrohtë, duke e përzier vazhdimisht që të mos priten. Lyeni tavën me vaj ose gjalpë. Vendosni disa petë poshtë, duke i lyer lehtë me vaj. Hidhni një pjesë të përzierjes me lëng mishi dhe vezë. Vazhdoni duke alternuar petë + lëng, derisa të mbarojnë përbërësit. Sipër vendosni 2–3 petë dhe lyeni mirë. Piqeni në furrë të parangrohur në 180°C për rreth 40–45 minuta, derisa sipërfaqja të marrë ngjyrë të artë. Pasi ta nxirrni nga furra, mbulojeni lehtë me një pecetë dhe lëreni të pushojë 10–15 minuta përpara prerjes.
Receta nga Zonja Albana/Report Tv
Po ndodh...
Po vjen Republika e Re që shpalli Basha, përpara 10 vitesh!
ide
SHBA dhe Trump, firmosin ndëshkimin për Ramën dhe Berishën
"Dënim paraprak për Belinda Ballukun", përgjigje për Baton Haxhiun
Teatri që fsheh prapaskenën
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128
