Gjellë vere me patëllxhanë

15 Korrik 2024, 08:21 / RECETA ALFA ALFA PRESS

Gjellë vere me patëllxhanë

Gjellë vere me patëllxhanë

Përbërësit:
1-2 patëllxhanë
200 gr mish pule/viçi
1 qepë
1 spec
2 thelpinj hudhër
2 domate / pure domatesh                                                               
1/2 fç ujë
1 tufë majdanoz
Piper i kuq, piper i zi
Kripë, rigon

Përgatitja:
Mishin e presim në kubikë sikurse dhe perimet.

Kaurdisim fillimisht me pak vaj ulliri mishin e pulës ose të viçit të cilin e kemi marinuar me pak kripë. Pasi mishi fillon të lëshojë lëngjet e veta, e largojmë nga tigani dhe vendosim në kaurdisje qepën e grirë imët, hudhrën, patëllxhanët dhe specin.

Shtojmë purenë e domates, rregullojmë shijen me kripë, piper, rigon dhe në fund shtojmë pak ujë të vakët. E lëmë gjellën të gatuhet në temperaturë nën mesatare dhe të ketë pak lëng.