Guackat kapesante, simbol i lindjes së Afërditës

Guackat kapesante pjesë e familjes së molusqeve, janë simbol i peligrinëve që udhëtonin drejt Santiago de Compostela në Spanjë. Ato gjenden gjithashtu si simbol në mburojën heraldike të Papa Benediktit të XVI. Imazhin e tyre e solli në një variant unik piktori italian Boticelli, në pikturën e famshme “Lindjae Afërditës”. Vendi ku ato janë bërë të famshme është Venecia me gondolat e të dashuruarve. Kjo recetë është një delikatesë unike, pasi edhe gjetja e këtyre guackave është pak e vështirë.
Guacka kapesante veneciane
Koha e përgatitjes: 20 minuta
Koha e gatimit: 5 minuta
Vështirësia e ulët
Për 4 persona
Përbërësit
8 guacka kapesante, 2 thelpinj hudhër, 1 tufë majdanoz, 2 lugë gjelle vaj ulliri, 1 tufë kopër, lëngu 1 limoni, kripë & piper.
Përgatitja
⦁ Pastroni me një furçë guackat kur janë akoma të mbyllura.
⦁ Lajini mirë dhe më pas hapini që të jenë gati për gatim.
⦁ Ndani tulin nga guacka. Tuli është në dy ngjyra: portokalli dhe i bardhë.
⦁ Pjesën portokalli ndajeni dhe lëreni mënjanë.
⦁ Pjesën e bardhë vendoseni në një pjatancë tjetërtë pastër.
⦁ Nxehni në një tigan në temperaturë të lartë vajin e ullirit.
⦁ Shtoni hudhrat e grira dhe pjesën e bardhë të tulit, si dhemajdanozin& koprën e grirë imët.
⦁ Lezetojini me kripë&piper dhe gatuajini për 5 minuta. U shtoni lëngun e limonit.
⦁ Dy minuta para përfundimit të gatimit shtoni pjesën e portokalltë të tulit.
⦁ Vendosni nga dy pjesë të tulta në çdo guackë dhe sipër u hidhni lëngun e gatimit.
Këshilla për gatimin
Sekreti i kësaj pjate është freskia e tulit të guackave.
Pjata është shumë e shijshme qoftë si pjatë e ftohtë, qoftë si pjatë e ngrohtë.
Ajo shoqërohet me kore buke të vogla të skuqura dhe të ngjyera me pak hudhër.
Po ndodh...
Amerika mund të tërhiqet nga Europa, por jo nga SPAK
ide
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128
