Lakror me kunguj të njomë pa petë

24 Prill 2025, 08:27 / RECETA ALFA ALFA PRESS

Lakror me kunguj të njomë pa petë

Përbërësit:

1 kg kunguj të njomë
1 gotë miell
1 gotë oriz
4 vezë
200 ml pana ose ajkë qumështi
Erëza të ndryshme
Kripë, piper
Gjalpë
Vaj ulliri

Përgatitja:

Fillimisht grijmë kungujt e njomë duke i vendosur në një tavë. Orizin e kemi shpëlarë dhe e kemi lënë për disa minuta në ujë. Hedhim mbi kungujt në tavë pak miell për të përthithur lëngjet, kripë, piper dhe erëza sipas dëshirës.

Shtojmë panën ose ajkën e qumështit gradualisht duke e trazuar si dhe orizin. Vezët i shtojmë sipër duke i hapur mirë mbi të gjithë sipërfaqen dhe në fund vendosim disa copëza gjalpë. E vendosim tavën në furrë të parangrohur derisa të marrë një ngjyrë të artë.