
Lakror me kunguj të njomë pa petë

24 Prill 2025, 08:27 / RECETA ALFA
Përbërësit:
1 kg kunguj të njomë
1 gotë miell
1 gotë oriz
4 vezë
200 ml pana ose ajkë qumështi
Erëza të ndryshme
Kripë, piper
Gjalpë
Vaj ulliri
Përgatitja:
Fillimisht grijmë kungujt e njomë duke i vendosur në një tavë. Orizin e kemi shpëlarë dhe e kemi lënë për disa minuta në ujë. Hedhim mbi kungujt në tavë pak miell për të përthithur lëngjet, kripë, piper dhe erëza sipas dëshirës.
Shtojmë panën ose ajkën e qumështit gradualisht duke e trazuar si dhe orizin. Vezët i shtojmë sipër duke i hapur mirë mbi të gjithë sipërfaqen dhe në fund vendosim disa copëza gjalpë. E vendosim tavën në furrë të parangrohur derisa të marrë një ngjyrë të artë.

Kauza ishte dhe është e drejtë!
Nga Ermal Peçi
ide
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128