Melomakarona

Përbërësit:
240 ml vaj ulliri
240 ml vaj vegjetal
50 ml konjak
160 ml lëng portokalli
1 luge çaji karafil
1 luge çaji sodë buke
2 luge çaji kanellë
200 gr sheqer
2 portokalle (lëkura)
900 gr miell
2 luge çaji pluhur pjekës
Per sherbetin e embelsires:
400 gr sheqer
400 ml ujë
Mjaltë
Limon
Fistikë për spërkatje
Përgatitja:
Fillimisht sitim miellin mirë me pluhurin pjekës. Në një tas vendosim vajin e ullirit, vajin vegjetal, konjakun, kanellën, karafilin pluhur, sheqerin dhe lëkurën e portokallit. I përziejmë me tel dore derisa të shkrijë mirë sheqeri. Sodën e bukës e tresim tek lëngu i portokallit derisa të fillojë të aktivizohet dhe e shtojmë tek masa ku kemi vajin. Miellin e shtojmë në mënyrë graduale duke e përzier me tel. Më pas brumin e zemë me dorë. Pasi brumi është gati realizojmë toptha mesatare të cilat nuk i punojmë shumë në mënyrë që të dalin sa më të buta dhe të përthithin mirë shërbetin. I vendosim melomakaronat në një tavë ku kemi shtruar letër pjekje. Sipër çdo meleolakaroni bëjmë nga një kalim të lehtë me majën e pirunit dhe i vendosim në furrë të piqen në temperaturën 160 gradë Celsius në ajër për 25 minuta. I lemë të ftohen dhe i sherbetosim me shurupin e përgatitur me ujë, sheqer, mjaltë dhe lëng limoni. Në fund bëjmë një pudrosje me fistikë të grirë.
Po ndodh...
Amerika mund të tërhiqet nga Europa, por jo nga SPAK
ide
Kush është Lepuri i Surrelit?
Dy rrugët e gabuara të opozitës me Avokatin e Popullit
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128
