Petulla me djathë

Koha e përgatitjes: 20 minuta
Koha e gatimit: 20 minuta
Për 4 persona
Përbërësit
800 gr brumë buke ose pice i ardhur, 120 gr djathë Pecorino i ëmbël, 3 lugë vaj ulliri, vaj për të lyer tavën.
Përgatitja
1. Grini gjysmën e djathi Pecorino dhe gjysmën tjeër thërmojeni në copa.
2. Punoni brumin e përgatitur më parë me miell dhe maja dhe shtoni djathin, vajin e ullirit dhe jepini formë rrumbullake dhe lëreni të vijë.
3. Pasi brumi të dyfishojë vëllimin, ndajeni në toptha të vegjël.
4. Jepini secilës formën e një salçiçeje dhe më pas bashkoni skajet duke i dhënë formën e një rrethi.
5. Vendosini petullat në një letër gatimi që e keni lyer me vaj dhe jo shumë afër me njëra -tjetrën.
6. Lërini të vijnë përsëri për 30 minuta të tjera.
7. Piqini në furrë të parangrohur për 200 gradë C për rreth 20 minuta.
8. Lërini të ftohen përpara se t’i shërbeni.
Po ndodh...
83 mandatet nuk janë imunitet për shokët dhe shoqet e Ramës
ide
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128
