
Pispili me presh sipas traditës korçare

Përbërësit:
500 gr miell misri
1 kg presh
2 vezë
100 gr gjizë ose djathë
1 gotë qumësht
1 gotë kos
Vaj ulliri
Kripë, piper
Përgatitja:
Fillimisht përgatisim mbushjen e pispilisë. Kaurdisim preshin mirë, e rregullojmë me kripë e piper dhe e lëmë të ftohet. Ndërkohë përgatisim brumin e pispilisë, i cili duhet të jetë një masë homogjene e rrjedhshme, jo e fortë. Hedhim në një tas miellin e misrit, pak vaj ulliri dhe ujë. E trazojmë mirë dhe e shtrojmë brumin duke e hapur me duar në të gjithë hapësirën e tavës, të cilën e kemi lyer me pak vaj. Tek preshi i kaurdisur shtojmë vezët, kosin dhe djathin e thërrmuar.
E vendosim mbushjen mbi petën e misrit që kemi hapur në tavë dhe e nivelojmë mirë. Trazojmë në një tas pak qumësht, pak kos dhe pak miell misri. E përziejmë mirë dhe e shtojmë mbi pispilinë, të cilën e vendosim të piqet në furrë të parangrohur në temperaturën 180 gradë Celsius derisa të marrë një ngjyrë të bukur në sipërfaqe.

Pse të gjithë në PD janë në garë për 'bustin' e Berishës?
ide


Analizë gjaku PD-së

Zegjineja nga fshati dhe Kryeministri nga Kryeqyteti!
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128