Sufle me djath dhe vezë

Receta për sufletën me djathë më të lehtë për t'u përgatitur, e cila mund të përgatitet lehtësisht për mëngjes ose për një meze të lehtë. Mund të përdoret çdo djathë varietetet e forta.
Përbërësit
50 gr gjalpë;
50 gr miell;
150 gr djathë;
250 ml qumësht.
Pak vaj dhe miell për përpunimin e kallëpeve.
Përgatitja
1. Format duhet të përgatiten menjëherë, në mënyrë që më vonë të mos shpërqendrohen prej tyre. Lubrifikoni nga brenda, spërkatni me miell. Krutonët mund të përdoren në mënyrë të ngjashme, por ato duhet të jenë të bardha dhe jo të thekura, vetëm të thara.
2. Vendosni gjalpin në një tenxhere dhe shkrijeni.
3. Shtoni miell në gjalpë, skuqeni për një minutë.
4. Ulni zjarrin dhe derdhni qumështin në një rrjedhë të hollë, përzieni shpejt në mënyrë që copat të mos kenë kohë për t'u kapur. Masën e trashur e largojmë nga zjarri.
5. Pritini djathin kube të vogla djathë ose e fërkojmë trashë.
6. Vendosni të verdhat në miellin e zier një nga një dhe më pas djathin. Në këtë fazë, duhet të përzieni shpejt masën në mënyrë që vezët të mos ziejnë.
7. Hidhni të bardhat në një tas të pastër, rrihni mirë.
8. Kombinoni pjesën më të madhe me shkumën e proteinave, përzieni butësisht dhe vendoseni menjëherë në kallëpe.
9. Furra ne kete pike duhet te ngrohet me pare ne 180, suflaja e djathit piqet per rreth njezet minuta. Ne fokusohemi në ngjyrën e kapelës, ajo duhet të kthehet në të artë.
Po ndodh...
Amerika mund të tërhiqet nga Europa, por jo nga SPAK
ide
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128
