Supë kremoze patatesh me karkaleca

Padyshim, më e mira e të mirave!
Përbërësit
5-6 karkaleca të qëruar
1 filxhanë me misra (të ziera më parë ose te konservuar)
4-5 patate
4 gota me lëng pule ose uji
1 presh i grirë hollë
1 lugë gjelle vaj ulliri
Kripë, piper të zi pluhur
Hudhër pluhur
1 lugë gjelle borzilok i freskët
Lime për servirje.
Udhëzimet
Qëroni patatet dhe i prisni në kubik me madhësi mesatare.
Në një tenxhere bashkoni patatet, preshin dhe lëngun e pulës, në mungesë të tij perdorni uji. I përzieni dhe i lini të ziejnë për gati 30 minuta.
Më pas e fikni zjarrin dhe sipër i kaloni një blender dore për ta bërë supën kremoze.
E rregulloni shijen me kripë dhe piper.
Ndërkohë në një tigan me pak vaj skuqni karkalecat me hudhrat, kripë dhe piper.
I përzieni për 2-3 minuta.
Shërbejeni supën e ngrohtë nëpër pjata duke i vendosur karkalecat sipër dhe misrat.
Servireni me pak borzilok të freskët dhe lëng lime.
Ju bëftë mirë!
-
Horoskopi ditor, 13 Janar 2024
13 Janar, 08:05
Po ndodh...
83 mandatet nuk janë imunitet për shokët dhe shoqet e Ramës
ide
"Dënim paraprak për Belinda Ballukun", përgjigje për Baton Haxhiun
Teatri që fsheh prapaskenën
Vija e kuqe e Berishës dhe vija e zezë e demokracisë në PD
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128

