Tartë me petë sfoliatë dhe gliko portokalli

22 Prill 2025, 08:19 / RECETA ALFA ALFA PRESS

Tartë me petë sfoliatë dhe gliko portokalli

Përbërësit:

1 petë sfoliatë
200 gr gliko portokalli ose reçel portokalli
100 gr krem djathi
1 e verdhë veze
Pak sheqer pluhur për zbukurim

Përgatitja:

Fillimisht nxehim furrën në 190°C. Përgatisim bazën e tartës. Shtrijmë petën sfoliatë në tavë (mbi letër pjekjeje), me një thikë bëjmë një kornizë të lehtë rreth 1.5 cm nga skajet, që t’i lejojë anët të fryhen bukur gjatë pjekjes. Lyejmë me krem djathi qendrën e petës, sipër vendosim glikonë e portokallit duke e përhapur me kujdes. Mund të shtojmë edhe pak nga lëngu i glikos për shije më të thellë.

Lyejmë anët e petës me të verdhë veze dhe e vendosim tartën në pjekje për rreth 20–25 minuta. Pasi të jetë gati e lëmë të ftohet dhe më pas e servirim spërkatur me sheqer pluhur.