Rrihen nga gratë, 7 burra marrin urdhër mbrojtje gjatë një viti në Pogradec

4 Maj 2023, 14:51 / SOCIALE ALFA PRESS

Rrihen nga gratë, 7 burra marrin urdhër mbrojtje gjatë një

Në Pogradec janë lëshuar gjatë vitit 2022-2023 7 urdhëra mbroje për burrat, kjo pas denoncimeve të tyre në polici.

Bëhet fjalë për dhunë fizike dhe psikologjike nga bashkëshortet e tyre.

Së fundmi duket se burrat e kanë lënë mënjanë krenarinë e tyre dhe kanë filluar të denoncojnë këtë dhunë.

Kjo konfirmohet sipas Ora news edhe nga Arbi Basho Koordinator Vendor Kundër Dhunës në Familje dhe barazisë Gjinore.

Për vitin 2022-23 në Pogradec janë 7 burra të pajisur me urdhra mbrojtje ndaj grave, por ende për ta nuk ka një zyrë këshillimi apo ndihme psikologjike edhe pse strategjia ekziston.

 

shërbime

  • POLICIA129
  • POLICIA RRUGORE126
  • URGJENCA112
  • ZJARRFIKESJA128