Chelsea nis një hetim të jashtëm për akuzat për ngacmim në klub

30 Qershor 2022, 22:30 / SPORT ALFA PRESS

Chelsea nis një hetim të jashtëm për akuzat për ngacmim

Pronarët e rinj të Chelseat kanë caktuar një "ekip të jashtëm shqyrtimi" për të hetuar akuzat për ngacmim në klub.

Një artikull i New York Times pretendonte se kushtet në një departament çuan në "kulturë toksike të vendit të punës".


Ai tha se ish-punonjësi Richard Bignell vrau jetën e tij në janar, me raportin e mjekut që e lidh atë me "dëshpërimin pas humbjes së punës së tij".

Chelsea tani do të "hetojë akuzat që janë bërë nën pronësinë e mëparshme".

Në një deklaratë, bordi i klubit, i cili mori detyrën muajin e kaluar, shtoi: "Bordi i ri i klubit beson fuqishëm në një mjedis pune dhe kulturën e korporatës që fuqizon punonjësit e tij dhe siguron që ata të ndjehen të sigurt, të përfshirë, të vlerësuar dhe të besuar".

"Hapat fillestarë janë ndërmarrë nga pronarët e rinj për të krijuar një mjedis në përputhje me vlerat tona."

Bignell u përshkrua nga klubi si një "shumë i dashur" dhe "anëtar shumë popullor dhe jashtëzakonisht i respektuar i familjes më të gjerë të transmetimit të futbollit dhe sportit".

Bordi i ri shtoi: "Zemra jonë është me gjithë familjen e Richard. Vdekja e tij është ndjerë thellësisht nga kolegët e tij në klub dhe në të gjithë komunitetin e futbollit.

"Pasi mësoi rreth rrethanave, pronësia e re ka kontaktuar në mënyrë proaktive me familjen e Richard përmes këshillave të tyre."

Po ndodh...