BBC këshillon stafin që të fshijë TikTok nga telefonat e punës

20 Mars 2023, 16:47 / TRENDING ALFA PRESS

BBC këshillon stafin që të fshijë TikTok nga telefonat e

BBC ka këshilluar stafin që të fshijë TikTok nga telefonat për shkak të frikës së privatësisë dhe sigurisë. Pas transmetuesit publik të Danimarkës, BBC  është organizata e parë mediatike në Mbretërinë e Bashkuar që ka nxjerrë udhëzimin. Por megjithatë media tha se do të vazhdojë të përdorë platformën për qëllime editoriale dhe marketingu për momentin.

Aplikacioni është ndaluar në telefonat qeveritarë në MB, SHBA-në, Kanadanë, Zelandën e Re dhe Belgjikën, ndërsa e njëjta gjë vlen për këdo që punon në Komisionin Evropian. Frika e madhe është se të dhënat e mbledhura nga platforma nga telefonat e korporatave mund të ndahen me qeverinë kineze nga kompania mëmë e TikTok, ByteDance, sepse selia e saj është në Pekin.

Punonjësit e ByteDance u zbuluan se kishin gjurmuar vendndodhjet e një grushti gazetarësh perëndimorë në vitin 2022. Kompania thotë se ata u pushuan nga puna.

Alicia Kearns, e cila kryeson Komitetin e Punëve të Jashtme, u pyet për pikëpamjen e saj për vendimin e BBC-së dhe shkroi në Twitter: “Nëse mbrojtja e burimeve nuk është një prioritet, ky është një problem i madh”.

Në një email drejtuar stafit të dielën, BBC tha: “Vendimi bazohet në shqetësimet e ngritura nga autoritetet qeveritare në mbarë botën në lidhje me privatësinë dhe sigurinë e të dhënave. Nëse pajisja është një pajisje e korporatës BBC dhe nuk ju nevojitet TikTok për arsye biznesi, TikTok duhet të fshihet nga pajisja celulare e korporatës BBC.”

BBC News ka kanalin e vet TikTok me 1.2 milionë ndjekës dhe së fundmi ka rekrutuar gazetarë për të punuar posaçërisht në krijimin e përmbajtjes për të. Një llogari e veçantë e BBC-së, e cila ndan klipe të programit të BBC-së, ka më shumë se katër milionë ndjekës.
TikTok tha se ishte i zhgënjyer me vendimin e BBC.

Një zëdhënës tha: “BBC ka një prani të fortë në platformën tonë, me llogari të shumta nga lajmet deri te muzika që arrijnë komunitetin tonë të angazhuar si në MB ashtu edhe në mbarë botën. Ne besojmë se këto ndalime janë bazuar në keqkuptime themelore dhe të nxitura nga gjeopolitika më e gjerë. Ne mbetemi në dialog të ngushtë me BBC-në dhe jemi të përkushtuar të punojmë me ta për të adresuar çdo shqetësim që ata kanë”.

Kina ka akuzuar SHBA-në për përhapjen e dezinformatave dhe shtypjen e TikTok. Si ish-presidenti Donald Trump ashtu edhe presidenti aktual Joe Biden besojnë se platforma duhet t’i shitet një kompanie amerikane.

 

ide

Nga Sidi Hasanaj 20:16 IDE

Pa Drama!

Nga Sidi Hasanaj

shërbime

  • POLICIA129
  • POLICIA RRUGORE126
  • URGJENCA112
  • ZJARRFIKESJA128