“Gjysma e ndihmës ushtarake nga Perëndimi nuk arrin në kohë”, ministri i Mbrojtjes së Ukrainës: Po humbasim ushtarë

25 Shkurt 2024, 15:23 / BOTA ALFA PRESS

“Gjysma e ndihmës ushtarake nga Perëndimi nuk arrin në

Gjysma e ndihmës së premtuar ushtarake nga Perëndimi për Ukrainën nuk arrin në kohë, duke komplikuar kështu planifikimit ushtarake dhe kjo po kushton me humbje jetësh të ushtarëve", ka thënë ministri i Mbrojtjes i Ukrainës të dielën.

Duke folur në forumin “Ukraina. Vitit 2024” që u mbajt në Kiev, ministri Rustan Umerov ka thënë se vonesat në ndihmën ushtarake nënkupton se Ukraina do të humbë ushtarë e po ashtu do të vihet në pah superioriteti ushtarak i Rusisë.

Të shtunën u shënua dy vjetori i fillimit të pushtimit rus të Ukrainës. Ukrainës iu premtua mbështetje e vazhdueshme e po ashtu pati nënshkrime të marrëveshjeve të dyanshme të sigurisë me vende perëndimore e zotime të reja për ndihmë ushtarake.