Kek me pjeshkë

2022-09-14 07:06:21 / RECETA ALFA ALFA PRESS
Kek me pjeshkë

 

Pjeshkët janë një frut që i gjeni gjatë gjithë verës në treg. Ëmbëlsirat me pjeshkë janë të lehta dhe të thjeshta për t’u përgatitur. Keku me pjeshkë që sjellë Alfa si recetë në ditën e sotme është një shoqërues perfekt i çajit, kafes apo një limonade.

Koha e përgatitjes: 15 minuta

Koha e gatimit: 35 minuta

Vështirësia e ulët

Për 4 persona

Përbërësit

130 gr miell, 15 gr fryrës ëmbëlsirash, 130 gr sheqer, 80 gr gjalpë, 1 pako vanilje, 4 pjeshkë, 100 gr kos, 2 lugë gjelle galetë, 3 vezë, një majë lugë çaji kripë.

Përgatitja

1.        Put 60 g of butter at room temperature in a deep bowl. Add the sugar and mix well with a whisk. 

2.        Separate the egg yolks from the whites. Add the yolks to the butter and sugar and beat until you get a homogeneous mass.

3.        In another bowl, separately beat the meringue egg whites. Add them to the butter mixture.

4.        Mix the flour with baking soda, vanilla and a teaspoon of salt. Stir the ingredients well with a spoon to mix well with each other.

5.        Pour this composition into the bowl with butter and eggs. Add yogurt and diced peaches.

6.        Pour the entire mixture into a buttered and sprinkled cake pan.

7.        Bake the cake in a preheated oven at 170 degrees C for 35 minutes.

Happening now...

ideas