Kjo është mos bindje politike dhe jo mos bindje civile!

19 Janar 2024, 13:02 / IDE NGA ALBAN DACI

Kjo është mos bindje politike dhe jo mos bindje civile!

Këta meqë janë konsumuar dhe kanë humbur legjitimitetin tek shqiptarët duan që më diktime aspak demokratike të mbeten alternativë dhe të jenë faktor në politikën shqiptare.
Me stilin e dhunës e te diktimit pa alternativë tentuan dhe morën Selinë e PD!
Me diktim e me akte dhune penguan Presidentin të mbaj mesazhin në Parlament!
Me diktim e me dhunë duan të kontrollojnë pa alternativë Komisionin Zgjedhor!
Me stil dhune duan të kontrollojnë e të mbajnë nën kontroll Kuvendin!
Ndërkohë në dy palë zgjedhje që kanë marrë pjesë kanë marrë përgjigjen e shumicës së shqiptarëve duke humbur edhe ato që konsideroheshin bastionet e tyre!
Politika nuk bëhet me çdo kusht qoftë edhe me dhunë e po ashtu as demokracia nuk dominohet e mbahet me akte agresive! Nëse shqiptarët nuk i duan ashtu siç e kanë tregua në dy palë zgjedhjet e fundit, atëherë ata janë automatikisht janë mundësisë reale për të qenë faktor ose alternativë pushteti!
Kjo nuk është mos bindje civile siç duan t'a quajnë, sepse vetëm civilë nuk ka në këtë histori, por kjo është mos bindje politike e një grupimi politik që nuk është dakord me asgjë!