Pse policia prek pjesën e pasme të makinave të ndaluara?

1 Qershor 2023, 10:23 / JETË ALFA PRESS

Pse policia prek pjesën e pasme të makinave të ndaluara?
Imazhi është i shpeshtë në filmat amerikanë dhe tashmë është shtrirë në video të shumta reale që shpërndahen në rrjetet sociale.

Një oficer policie ndalon një makinë dhe teksa i afrohet automjetit, e prek me dorën e djathtë pjesën e pasme të saj

Ka shumë teori që tregojnë se padyshim kjo nuk është e rastësishme. Gjesti i policisë korrespondon me një protokoll të përdorur nga agjentët në Shtetet e Bashkuara dhe në disa vende të tjera, veçanërisht kur patrullojnë vetëm.

Polici i afrohet bagazhit të makinës së ndaluar nga ana ku është drejtuesi dhe vendos gishtat e njërës dorë në pjesën e pasme.
Para së gjithash, me këtë kontrollon që bagazhi të jetë i mbyllur dhe nuk do të habitej nëse dikush mund të dalë prej tij.

Gjurmët e gishtërinjve në makinë

Por veprimi shkon një hap më tej dhe është i rëndësishëm për sigurinë e agjentit.
Duke prekur trupin e makinës në një zonë të përcaktuar ata lenë gjurmë gishtash në llamarin.

Me këtë, në rast sulmi ndaj punonjësit të policisë, ata mund të lidhnin automjetin në fjalë me krimin, diçka e vlefshme nëse nuk mund të merret parasysh deklarata e oficerit .

Po ndodh...