Njihuni me “zonjën toksike”, që helmoi një spital të tërë vetëm me erën e gjakut!

4 Korrik 2023, 14:00 / MISTERE&KURIOZITETE ALFA PRESS

Njihuni me “zonjën toksike”, që helmoi një spital
Normalisht personi toksik është një term psikologjik. Megjithatë, për shkak të asaj që ndodhi me Gloria Ramirez, njerëzit u helmuan me të vërtetë dhe Ramirez u bë e njohur si “Zonja Toksike”. Ne kemi përpiluar për ju historinë e pazbardhur të Ramirezit, i cili helmoi njerëzit për shkak të erës që përhapej në gjakun e saj.

Gloria Ramirez ishte një grua e thjeshtë që jetonte në Riverside me burrin e saj, Rev, dhe dy fëmijët e tyre. Më 19 shkurt 1994, Ramirez u sëmur rreth orës 20:15 dhe u dërgua në spital me ambulancë. Gloria Ramirez më parë po luftonte me kancerin e qafës së mitrës.

Ajo u soll në spitalin Riverside California për shkak të rrahjeve të shpejta dhe të çrregullta të zemrës. Duke qenë se kishte vështirësi në frymëmarrje është ndërhyrë menjëherë dhe i janë injektuar droga të ndryshme. Ndërsa këmisha i ishte hequr sepse kishte nevojë për defibrilim, disa infermiere vunë re se trupi i Gloria Ramirez ishte i mbuluar me një “shkëlqim vajor”.

Mjekët dhe infermierët vunë re gjithashtu një “erë frutash si hudhër” që vinte nga goja e Gloria Ramirez. Susan Kane, infermierja që mori gjakun e Ramirezit, tha se gjaku mbante erë si amoniak dhe kishte grimca me ngjyrë të verdhë në të.

Infermierja Susan Kane i dha gjakun Julie Gorchyski, një studente e mjekësisë ligjore. Pasi ndjeu erën e gjakut, Gorchynski-t i ra të fikët, iu bë të përziera dhe u nxor me shpejtësi nga dhoma.

Kur u zgjua, ajo përjetoi spazma muskulore dhe simptoma apnea. Infermierja e tretë, e cila u kthye në dhomë për t’u kujdesur për Gloria Ramirez, filloi të përjetonte simptoma të ngjashme dhe madje u paralizua kur u zgjua.
Infermierët dhe mjekët shfaqën simptoma të ngjashme pasi kontaktuan Gloria Ramirez atë natë, 23 nga 37 persona të personelit të urgjencës përjetuan simptoma të tilla si: ndjesi djegieje, vështirësi në frymëmarrje, dhimbje koke dhe marramendje, madje edhe të dridhura.

Kur ora tregonte 20:50, Gloria Ramirez vdiq. Nga ana tjetër, Spitali Riverside u kthye në një fushë kaosi. Dhoma e urgjencës u evakuua dhe u vendos në karantinë.
Pas vdekjes tragjike të Gloria Ramirezit, nisi një hetim mjeko-ligjor. Agjencitë lokale shtetërore dhe federale, detektivët mjekësorë inspektuan tërësisht spitalin. U kuptua se në spital nuk kishte rrjedhje kimike dhe gazi toksik të ujërave të zeza.

Trupi i Gloria Ramirez u transportua në një arkivol metalik dhe u kryen tre autopsi. Ekspertët e mjekësisë ligjore nuk kanë arritur në një përfundim përfundimtar. Më pas u kërkua ndihmë nga Laboratori Kombëtar “Lawrence Livermore”. Mostrat e gjakut të Ramirezit u kaluan përmes spektrometrisë së masës.
Ekipi gjeti vlerat Tylenol, lidokainë, kodeinë dhe Tigan në trupin e Ramirez. Normalisht, Tigan ishte një ilaç kundër të përzierave. Përveç kësaj, u zbulua një sasi e lartë e dimetil sulfonit. Edhe pse kishin kaluar gjashtë javë në trupin e Ramirezit, substanca dimetil sulfon ishte shumë e lartë.

Me sa duket, për shkak se Ramirez kishte kancer të avancuar të qafës së mitrës, DMSO, ose dimetil sulfon, u përdor intensivisht si qetësues dhimbjesh. Në fakt, në vitin 1960 DMSO ishte një substancë e pranuar për lehtësimin e dhimbjes, por më vonë u zbulua se shkaktonte dëmtime serioze në shikim.
Studiuesit arritën në përfundimin se përbërësi aktiv në këtë krem, dimetil sulfon, reagoi duke u përzier me oksigjenin. Ky mendohet të jetë shkaku i ndryshimit të ngjyrës dhe erës në mostrën e gjakut.

Atomi i oksigjenit i dimetil sulfonit u shndërrua në dimetil sulfat duke fituar oksigjen dhe duke u bërë shumë më i rrezikshëm nga defibrilimi dhe elektroshoku. Kështu, u kuptua se shkaktoi formimin e një gazi jashtëzakonisht helmues. Dhjetë minuta ekspozim ndaj gjysmë gram sulfat dimetil mund të vrasin një person.
Megjithatë, familja e Ramirez e mohon këtë akuzë. Ende nuk është arritur një përgjigje e qartë. Ngjarja që i ka ndodhur Ramirezit tregon gjithashtu se trupi i njeriut mund të kthehet në një armë potenciale të pabesueshme, madje deri në vdekjeprurëse.

ide

Nga Sidi Hasanaj 20:16 IDE

Pa Drama!

Nga Sidi Hasanaj

shërbime

  • POLICIA129
  • POLICIA RRUGORE126
  • URGJENCA112
  • ZJARRFIKESJA128