Shkencëtarët tregojnë vitin kur alienët mund të kontaktojnë Tokën

27 Prill 2023, 19:38 / MISTERE ALFA PRESS

Shkencëtarët tregojnë vitin kur alienët mund të

Një ekip shkencëtarësh nga Universiteti i Kalifornisë beson se alienët mund të kenë kontakt me Tokën në vitin 2029.

Në vitin 2002, NASA dërgoi transmetimin e valëve të radios në sondën Pioneer 12 në një protokoll rutinë për të dërguar të dhëna dhe për të siguruar vendosjen e komunikimit

Ky sinjal arriti gjithashtu një yll afërsisht 27 vite dritë nga planeti ynë ndërsa transmetimi përhapet kur ata kontaktojnë një objekt.

Studiuesit e UC shpresojnë se ky sinjal u kap nga jashtëtokësorët që kthyen një telefonatë në Tokë. 

Howard Isaacson, një astronome dhe bashkautore e Universitetit të Kalifornisë, Berkeley, pranoi lëvizjen në PopSci :

"Kjo është një ide e famshme nga Carl Sagan, i cili e përdori atë si temë të komplotit në filmin Kontakt".

Filmi Kontakt i vitit 1997, i bazuar në historinë e Carl Sagan, tregon historinë e një shkencëtari të SETI-t, i cili gjen prova të alienëve në një planet të largët 26 vite dritë nga Toka dhe zgjedh të bëjë kontaktin e parë duke dërguar sinjale të valëve radio. 

Studimi përdori sinjale të dërguara nga Toka në Voyager 1, Voyager 2, Pioneer 10, Pioneer 11 dhe Neë Horizons, duke përcaktuar se ku mund të jenë përhapur sinjalet kur dërgohen në univers.

Këto anije kozmike kanë komunikuar me antenat e radios Deep Station Netëork (DSN) për të shkarkuar të dhëna shkencore dhe të dhëna telemetrike, thuhet në studimin e publikuar në revistën Publikimet e Shoqërisë Astronomike .

'Transmetimet e jashtme nga DSN udhëtojnë në anijen kozmike dhe më gjerë në hapësirën ndëryjore.'

Deep Station Netëork është grupi ndërkombëtar i antenave gjigante të radios së NASA-s që mbështet misionet e anijeve kozmike ndërplanetare, plus disa që rrotullohen rreth Tokës.

Ekipi përcaktoi se transmetimet në Voyager 2, Pioneer 10 dhe Pioneer 11 kanë hasur tashmë të paktën një yll.

Transmetimet e Pioneer 10 hasën në një yll xhuxh të bardhë në 2002. 

Transmetimet e Pioneer 10 do të kenë 222 yje deri në vitin 2313.

‘Më e hershmja që mund të presim një transmetim të rikthyer është viti 2029,” ndau ekipi në raport

Sinjalet për Voyager 1 dhe New Horizons do të ndeshen me yjet e tyre të parë në të ardhmen e afërt. 

Ekipi llogariti të dhënat që yjet e afërt do të goditeshin me transmetime duke marrë parasysh shpejtësinë  që shpejtësia e dritës mbulon një parsek çdo 3.26 vjet.

Kjo i lejoi ata të përcaktojnë kohën në vite që transmetimet të arrijnë çdo yll, siç janë transmetimet në   Voyager 1 që ende nuk kanë arritur asnjë.

Sinjalet parashikohet të arrijnë një në vitin 2044, dhe të gjitha transmetimet e tij do të arrijnë 277 yje deri në vitin 2341.

“Më e hershmja që mund të presim të marrim një transmetim të kthyer nga jeta potenciale inteligjente jashtëtokësore e hasur nga transmetimet e Voyager 1 është 2109”, thuhet në studim.

Transmetimet e Voyager 2 kanë hasur në dy objekte - të cilat janë arritur në vitin 2007.

Deri në vitin 2336, të 272 yjet e afërt do të jenë arritur dhe ekspertët presin që alienët të kthejnë thirrjen e tyre deri në vitin 2033.

Sinjalet e vendosura te Pioneer arritën një yll xhuxh në 2018, por shkencëtarët thanë se të gjithë 386 yjet do të marrin një sinjal deri në vitin 2317.

Dhe ata janë në kërkim të një transmetimi të kthyer në 2058.

Transmetimet "Neë Horizons" nuk kanë hasur ende një yll, por do të kontaktojnë një në 2119 dhe ata do të ndeshen me 139 yje deri në vitin 2338. 

“Më e hershme që mund të presim të marrim një transmetim të kthyer është 2232”, thuhet në studim.

Transmetimet në Neë Horizons nuk do të ndeshen me një yll deri në 75 vjet pas transmetimit të ndonjë anijeje tjetër kozmike. 

"Ky ndryshim është kryesisht për shkak se Neë Horizons ka një datë të mëvonshme të nisjes dhe shpenzon më pak kohë brenda heliosferës." 

Kjo punë "u jep studiuesve të Kërkimit për Inteligjencën Jashtëtokësore një grup më të ngushtë yjesh për t'u fokusuar", tha për PopSci autori kryesor Reilly Derrick, një student i inxhinierisë në Universitetin e Kalifornisë, Los Anxhelos.

Megjithatë, disa astronomë nuk shiten në këtë ide me temë filmi. 

Kaitlin Rasmussen, një astrobiologe në Universitetin e Uashingtonit që nuk është e lidhur me gazetën, e quan këtë studim për PopSic se hulumtimi është "një ushtrim interesant, por nuk ka gjasa të japë rezultate".

Studimi vjen pasi janë shfaqur lajmet për UFO-t e reja të stilit Rosëell.  

Anëtarë të lartë të Kongresit folën me gjashtë sinjalizues të cilët pretendojnë se kanë punuar në programet e rikuperimit të përplasjeve të UFO-ve të stilit Rosëell dhe programeve të inxhinierisë së kundërt, sipas një avokati të lartë, një shkencëtari kryesor në Stanford dhe ish-zyrtarë të programit të UFO-ve.

Akti i Autorizimit të Mbrojtjes Kombëtare të vitit 2023 (NDAA), i nënshkruar në ligj nga Presidenti Joe Biden në dhjetor, përfshinte një amendament që kërkonte që Pentagoni t'u jepte senatorëve të rangut të lartë raporte të klasifikuara për çdo program të pazbuluar më parë 'në lidhje me fenomene anormale të paidentifikuara, duke përfshirë marrjen e materialeve , analiza materiale, inxhinieri e kundërt.'

Në një intervistë ekskluzive me DailyMail.com , Daniel Sheehan tha se është në kontakt me të paktën gjashtë ish-zyrtarë qeveritarë ose kontraktorë ushtarakë, të cilët thonë se kanë punuar në një program të tillë. 

"Ka gjysmë duzinë prej tyre që kanë shkuar tashmë dhe kanë folur me ta," tha Sheehan. "Njerëzit e stafit të Senatit po u drejtoheshin disa të tjerëve." 

Imunologu dhe i nominuari për çmimin Nobel Dr. Garry Nolan u ngarkua nga CIA për të hetuar rastet e sindromës misterioze të Havanës që shkaktoi zyrtarë të ambasadave në mbarë botën dhe ka kryer eksperimente duke analizuar materialet që supozohet se janë hedhur në mbikalime UFO.

Nolan pretendon se është në kontakt me disa ish-punonjës të programeve të jashtëzakonshme të 'inxhinierisë së kundërt' të UFO-ve.

Një tjetër i nominuar për çmimin Nobel dhe shkencëtar i CIA-s Dr Hal Puthoff, i cili ka punuar në programin e qeverisë për UFO-t 2008-2012 të quajtur AAËSAP, i tha DailyMail.com se ai kishte informuar Kongresin mbi informacionin e klasifikuar në lidhje me programet e inxhinierisë së kundërt dhe dinte për sinjalizues që kishin punuar në të dyshuarit programet.

 

 

ide

shërbime

  • POLICIA129
  • POLICIA RRUGORE126
  • URGJENCA112
  • ZJARRFIKESJA128