Bukë të ëmbla me rrush të thatë

500 gr miell, 1 zarfë maja, 200 ml ujë të ngrohtë, 2 lugë mjaltë, ½ lugë kanellë, 1 majë luge karafil, 1 majë luge goxhiberri2 lugë vaj ulliri, 100 gr rrush të thatë, Pak mjaltë për lyerje
Përgatitja
Rrushin e thatë e vendosim në një enë të vogël me ujë.
Në një tas të madh hedhim ujin e ngrohtë dhe shkrijmë majanë së bashku me mjaltin, kanellën dhe karafilin. Përziejmë miellin me pak kripë dhe e hedhim duke e situr në tasin ku tretëm majanë. E përziejmë mirë derisa të realizohet një masë e plotë dhe më pas e punojmë mirë derisa brumi të fitojë elasticitet. E mbulojmë brumin me një pecetë dhe e lemë të pushojë në një ambjent të ngrohtë për rreth 30 minuta.
Pasi brumi të ketë ardhur e punojmë përsëri me duar dhe e hapim si një petë të plotë. Hedhim gjysmën e stafidheve që kemi zbutur, e palosim brumin duke i futur në brendësi stafidhet. E hapim përsëri brumin dhe vendosim stafidhet e tjera. E mbledhim përsëri dhe më pas e ndajmë brumin në toptha mesatare. I vendosim kuleçët në një tavë ku kemi shtruar një letër që nuk ngjit. E mbulojmë tavën me një pecetë dhe e lemë të qëndrojë për 15-20 minuta. Më pas e vendosim në furrë për pjekje në temperaturën 180 gradë Celsius për 15 minuta.
Po ndodh...
Amerika mund të tërhiqet nga Europa, por jo nga SPAK
ide
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128
