Gjellë me mish viçi dhe perime në tavë balte
11 Dhjetor 2024, 08:35 / RECETA ALFA

Përbërësit:
1 kg mish viçi
500 gr patate
2 qepë
2 karrota
2 kunguj
4 thelpinj hudhër
Kripë, piper
Nenexhik i thatë ose i freskët
Për petën:
200 gr miell
1 lk kripë
1 lk sheqer
1 lk uthull
1 lk vaj
Ujë
Përgatitja:
Kaurdisim mishin dhe e lëmë të zihet me pak kripë. Në një tenxhere shtojmë vaj dhe kaurdisim perimet sipas fortësisë. Shtojmë lëngun e mishit të zier pak nga pak dhe përpara se gatimi të jetë bërë duke i rregulluar shijen e vendosim te tava e baltës duke e mbuluar me një petë brumi të përgatitur me miell, pak kripë, sheqer, pak uthull dhe pak vaj. E vendosim tavën në furrë në temperaturën 200 gradë Celsius për 15 minuta.
Po ndodh...
Amerika mund të tërhiqet nga Europa, por jo nga SPAK
Nga Gentian Gaba
ide
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128
