Gjellë me mish viçi dhe perime në tavë balte

11 Dhjetor 2024, 08:35 / RECETA ALFA ALFA PRESS

Gjellë me mish viçi dhe perime në tavë balte

Përbërësit:

1 kg mish viçi
500 gr patate
2 qepë
2 karrota
2 kunguj
4 thelpinj hudhër
Kripë, piper
Nenexhik i thatë ose i freskët

Për petën:
200 gr miell
1 lk kripë
1 lk sheqer
1 lk uthull
1 lk vaj
Ujë

Përgatitja:

Kaurdisim mishin dhe e lëmë të zihet me pak kripë. Në një tenxhere shtojmë vaj dhe kaurdisim perimet sipas fortësisë. Shtojmë lëngun e mishit të zier pak nga pak dhe përpara se gatimi të jetë bërë duke i rregulluar shijen e vendosim te tava e baltës duke e mbuluar me një petë brumi të përgatitur me miell, pak kripë, sheqer, pak uthull dhe pak vaj. E vendosim tavën në furrë në temperaturën 200 gradë Celsius për 15 minuta.