Karkaleca deti me verë
20 Tetor 2023, 07:15 / RECETA ALFA

Karkaleca me verë të bardhë. Recetë e thjeshtë, por shumë e shijshme!
Përbërësit
24 karkaleca deti.
60 g gjalpë.
1 gotë-uji me verë të bardhë.
1 karotë.
1 fije selino.
1 qepë.
një tufë majdanoz.
rigon, piper, kripë dhe trumzë sipas dëshirës.
Udhëzimet
lajmë mirë dhe qërojmë karkalecat e detit.
Në një tigan me gjalpë hedhim karotën, selinon, qepën dhe majdanozin e grirë, shtojmë kripën, piperin, trumzën, rigonin.
Hedhim karkalecat e detit dhe i skuqim për 5 min.
Shtojmë verën e bardhë.
Vazhdojmë perzierjen edhe për rreth 10 min.
I vendosim në një pjatancë dhe i shërbejmë duke i hedhur përsipër lëngun në të cilin i kemi gatuar.
Karkalecat e detit pasi t’i kemi larë mund t’i gatuajmë edhe të pa qëruar.
Po ndodh...
Amerika mund të tërhiqet nga Europa, por jo nga SPAK
Nga Gentian Gaba
ide
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128
