Kërpudha në tigan
20 Qershor 2023, 07:13 / RECETA ALFA

Përbërësit
800 gr kërpudha Champignon
2 thelpinjë hudhër
5 lugë gjelle vaj ulliri
2 lugë gjelle majdanoz i freskët
kripë
piper i zi i sapobluar
Me një lëvizje rrotulluese ndajmë kapelen e kërpudhave nga këmba, më pas me ndihmën e një thike me majë të mprehtë, pastrojmë këmbën nga dhèu që mund të ketë mbetur dhe të njëjtën gjë bëjmë me pjesën e sipërme dhe të poshtme të kapeles.
Kalojmë një pecetë të lagur mbi sipërfaqen e kërpudhave dhe i presim në copa relativisht të mëdha. Në një tigan hedhim vajin e ullirit dhe hudhrat e shtypura, shtojmë kërpudhat dhe i gatuajm në zjarr të avashëm për jo më shumë se 10 minuta.
Disa minuta përpara se ti heqim nga zjarri i rregullojmë me kripë, piper, majdanoz të grirë dhe i servirim të ngrohta.
Po ndodh...
Amerika mund të tërhiqet nga Europa, por jo nga SPAK
Nga Gentian Gaba
ide
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128
