Ndërron jetë aktorja dhe këngëtarja e njohur

23 Maj 2023, 15:00 / SHOWBIZ ALFA PRESS

Ndërron jetë aktorja dhe këngëtarja e njohur

Ndërron jetë aktorja dhe këngëtarja e njohur Sanda Langerholz në moshën 91 vjeçare, aktorja dhe këngëtarja kroate është e njohur më së shumti për rolin e saj në muzikalin “Jalta, Jaltë.

Ajo ka lindur në vitin 1932 në Zagreb dhe ka luajtur edhe në filmat “Nën vijë”, “Vitet e arta”, “Treni për në jug” si Renata, “Romanca aksidentale” (1962).

Ajo mbaroi këngën solo në Shkollën Shtetërore të Muzikës në vitin 1954 dhe studimet për aktrim në vitin 1956 në Akademinë e Arteve Dramatike në Zagreb. Në vitin 1960, ajo u bë anëtare e përhershme e teatrit Komedija në Zagreb, ku interpretoi numrin më të madh të roleve.

Sanda interpretoi role të shumta në radio dhe televizion dhe në film (“Viti”, “Poshtë vijës”, “Vite të arta”, “Treni për në jug”, “Vetëm një kthesë e vogël”, “Romancë aksidentale”).

Ajo ishte Angel Miladinov, ata u takuan në vitin 1955 dhe nuk u ndanë deri në vdekjen e tij tragjike në 1984. Së bashku ata kanë një djalë, Aleksandrin dhe Kirill.