Paralajmëron eksperti Karamuço: Po vijnë dosje pafund në SPAK, ja çfarë pritet të ndodhë

29 Shtator 2023, 22:31 / AKTUALITET ALFA PRESS

Paralajmëron eksperti Karamuço: Po vijnë dosje pafund në

Eksperti i kriminalistikës, Ervin Karamuço, thotë se në SPAK po vijnë dosje pafund për grupe kriminale, të cilat presin të hetohen nga organet përkatëse. 

Ai tha se ditët e fundit Shqipëria ka kërkuar të çojë gjashtë agjentë hetimi në Hagë, por ata kanë kthyer përgjigjen duke thënë se, kanë vetë dy vende vakante. 

Kjo ngutje sipas tij tregon nevojën e madhe që ka sistemi i drejtësisë për të gjetur informacion për personat që janë zbuluar në platformat e komunikimit.

“Janë mbi katër apo pesë grupe që po hetohen njëkohësisht, i patë dosjet që i kishin lënë në çimento, janë pafund dhe po vijnë pa fund. Në Europol në Hagë, ne kemi kërkuar të çojmë  6 agjentë për të gjetur, selektuar dhe për të marrë. Ata kanë thënë se kemi dy poste pune. Po vijnë miliona mesazhe”, tha ai.

 

Po ndodh...