Si po shkojnë hetimet në Shqipëri? Flet sh-prokurorja e dosjeve të mëdha

17 Mars 2023, 20:20 / AKTUALITET ALFA PRESS

Si po shkojnë hetimet në Shqipëri? Flet sh-prokurorja e dosjeve

Ish kryeprokurorja e Tiranës, Elisabeta Imeraj thotë se prokurorët kanë vullnet për të punuar, por nuk mjafton vetëm kjo.

Në një intervistë për Euronews Albania, Imeraj u shpreh se nga ana legjislative, një prokuror është i pavarur për të hetuar apo për të marrë vendime.

“Mendoj që, të paktën, e parë në rangun e prokurorëve dhe gjyqtarëve mendoj që kanë vullnet për të punuar. Nuk është elementi i vetëm vullneti, normalisht janë një sërë elementësh dhe faktorësh që bëhen bashkë.

Nëse e marrim në rang legjislativ është i lirëm, është i pavarur për pjesën e mënyrën së vendimmarrjes dhe ushtrimit të veprimtarisë hetimore”, theksoi ajo.