SHBA vendos sanksione për transportin e paligjshëm të naftës

12 Qershor 2024, 09:48 / BOTA ALFA PRESS

SHBA vendos sanksione për transportin e paligjshëm të naftës

Departamenti i Thesarit i SHBA-së njoftoi se vendosi sanksione ndaj 10 individëve, subjekteve dhe anijeve, përfshirë kapitenët e cisternave, që janë përfshirë në transportin e paligjshëm të naftës dhe mallrave të tjera.

Sanksionet synojnë transportuesit detarë dhe lehtësuesit financiarë, disa menaxherë dhe pronarë të anijeve, si dhe një kompani të përfshirë në falsifikimin e dokumenteve të transportit detar, thuhet në një deklaratë.

Ato përfshijnë gjithashtu rrjetin e lehtësuesit financiar Houthi, Sa’id al-Jamal, i cili është në shënjestër të sanksioneve për raundin e shtatë, shtoi ai.

“Houthitë vazhdojnë të përdorin një rrjet të gjerë mbështetës për të lehtësuar aktivitetet e tyre të paligjshme, duke përfshirë fshehjen e origjinës së ngarkesave, falsifikimin e dokumenteve të transportit dhe ofrimin e shërbimeve për anijet e sanksionuara.

 

Po ndodh...

ide

shërbime

  • POLICIA129
  • POLICIA RRUGORE126
  • URGJENCA112
  • ZJARRFIKESJA128