Tre të vërteta mbi të cilat duhet të nisë reflektimi në PD

1 Mars 2023, 15:06 / EDITORIAL NGA RED VARAKU

Tre të vërteta mbi të cilat duhet të nisë reflektimi

Tre janë të vërtetat më të mëdha që zbuloi aktakuza për Mcgonigal mbi të cilat PD duhet të kishte reflektim të sinqertë.

Së pari, korruptimi nga Edi Rama i një prej zyrtarëve më të lartë të shërbimeve inteligjente Amerikane për të lobuar kundër PD me qëllim bllokimin e rrotacionit.

Çka është një provë që premtimi që SHBA-të i bënë demokratëve para nëntë shtatorit ku ata angazhoheshin se do të ishin në krah të PD njëjtë si në 1990 ishte një premtim i vërtetë .

Kjo sepse është e qartë se nëse demokratët do të kishin marrë një vendim të prerë në lidhje vendimin për Berishën, siç ju kërkua nga SHBA-të, sot ata nuk do të ishin thjesht një kërcënim serioz për Ramën, por do të ishin një alternativë e sigurtë pushteti.

Së dyti, komploti politik kundër Lul Bashës , komplot që tentonte që ta asgësonte atë politikisht përmes një akuze të sajuar që kishte për qëllim që ta ekpozonte atë si të lidhur me Rusinë, duke përdorur kështu të njëjtën skemë përmes të cilës u denigrua dhe Presidenti Trump.

Ky komplot zbuloi që e gjithë balta që është hedhur mbi Lul Bashën është pjesë e një strategjie shpifjesh që tentonte likujdimin e tij politik për shkak se ai konsiderohej nga Rama si kërcënimi dhe armiku i tij më i madh.

Kjo e vërtetë nuk shkërmoqi vetëm narrativën që e lidhte Bashën me rusët, por shkërmoqi dhe narrativën tjetër të bazuar vetëm në shpifje të një marrëveshje okulte midis Ramës dhe Bashës në 2017.

Ajo gjithashtu rrëzoi edhe narrativën që e lidhte Bashën me Sorosin, sepse vetë Mcgonigal është zyrtari që është keqpërdorur nga Sorosi për të akuzuar Presidentin Trump përmes të njëjtës akuzë që ngriti kundër Bashës, pra për lidhjen me rusët.

Vetëm një mendje e sëmurë mund të pranojë që Soros ka pëdorur “vrasësin me pagesë” Mcgonigal për të eliminuar “ushtarin” e tij. Me këtë logjikë mjerane i bie që edhe Trump qenka marrë peng nga Deep State i Soros përmes dosjes ruse për t’ia dorëzuar pushtetin Bidenit në 2020.

E vërteta e tretë lidhet me faktin që edhe pas kësaj nuk kemi një tërheqje nga SHBA-të për statusin nongrata të Sali Berishës.

Përkundrazi, ka një vendosmëri qartësisht të lexueshme për ta izoluar edhe më tej atë, ndërkohë që për Lul Bashën ,para se ai të jepte dorëheqjen, të gjithë zyrtarët e lartë të SHBA-ve Philip Reeker, Gabriel Escobar dhe përfaqësuesja zyrtare e Presidentit Amerikan Yuri Kim kishin premtuar mbështetje maksimale si në 1990.

Kështu pavarësisht dëshirës, Sali Berisha është refuzuar njëherë e mirë si partner i SHBA-ve dhe si i tillë është një pengesë serioze dhe e pakapërcyeshme për ardhjen e PD në pushtet.

Bazuar në këto fakte, nuk ka asnjë diskutim që komploti politik kundër Lul Bashës, ishte pjesë integrale e planit të kryeministrit për bllokimin e rrotacionit dhe asgjësimit të PD dhe opozitës.

Ashtu siç nuk ka asnjë dyshim që akuzat e foltores kundër Lul Bashës, përmes të njëjtave akuza dhe përmes të njëjtës skemë që përdori Rama dhe Mcgonigal,  ishin pjesë integrale e planit për të marrë peng PD dhe për ta kthyer atë në bunker kundër SHBA-ve dhe jo një opozitë serioze apo një alternativë qeverisëse .

Pra, faktet janë të qarta dhe të pamohueshme dhe PD jo vetëm nuk duhet t’i injorojë ato, por duhet që menjëherë të gjejë fuqinë për tu përballur këtë realitet të ri që zbuloi hetimi i Mcgonigal.

Kështu është jetike që PD të nisë menjëherë një reflektim institucional në lidhje me këto fakte, në mënyrë që më pas të ndërtojë edhe një strategji të saktë dhe një ofertë të besueshme për qytetarët shqiptarë.

Reflektimi duhet që më së pari të qartësojë raportin me Lul Bashën, i cili duket se ka qenë shënjestra e “vrasësit me pagesë” Mcgonigal dhe së dyti raportin me Sali Berishën dhe pengesën që ai përfaqëson për rikthimin e PD në pushtet .

Ky reflektim duhet të përfshijë jo vetëm një analizë në lidhje me problematikat dhe arsyet që prodhuan këtë krizë të rëndë në PD , por ajo duhet të jetë edhe një debat i hapur në lidhje me ofertën që PD duhet të ofrojë për qytetarët.

Vetëm kur PD të gjejë fuqinë për tu përballur me të vërtetat e saj ajo do të jetë e gatshme për të mundur gënjeshtrat e qeverisë.

Sa më shpejt ta bëjë, aq më shpejt do të kthehet në alternativë qeverisëse dhe sa më shumë t’i shmanget këtij reflektimi, aq më shumë do t’i japë jetë Edi Ramës, duke i bërë kështu një dëm të pakthyeshëm Shqipërisë . Koha nuk pret!

Tre janë të vërtetat më të mëdha që zbuloi aktakuza për Mcgonigal mbi të cilat PD duhet të kishte reflektim të sinqertë.

Së pari, korruptimi nga Edi Rama i një prej zyrtarëve më të lartë të shërbimeve inteligjente Amerikane për të lobuar kundër PD me qëllim bllokimin e rrotacionit.

Çka është një provë që premtimi që SHBA-të i bënë demokratëve para nëntë shtatorit ku ata angazhoheshin se do të ishin në krah të PD njëjtë si në 1990 ishte një premtim i vërtetë .

Kjo sepse është e qartë se nëse demokratët do të kishin marrë një vendim të prerë në lidhje vendimin për Berishën, siç ju kërkua nga SHBA-të, sot ata nuk do të ishin thjesht një kërcënim serioz për Ramën, por do të ishin një alternativë e sigurtë pushteti.

Së dyti, komploti politik kundër Lul Bashës , komplot që tentonte që ta asgësonte atë politikisht përmes një akuze të sajuar që kishte për qëllim që ta ekpozonte atë si të lidhur me Rusinë, duke përdorur kështu të njëjtën skemë përmes të cilës u denigrua dhe Presidenti Trump.

Ky komplot zbuloi që e gjithë balta që është hedhur mbi Lul Bashën është pjesë e një strategjie shpifjesh që tentonte likujdimin e tij politik për shkak se ai konsiderohej nga Rama si kërcënimi dhe armiku i tij më i madh.

Kjo e vërtetë nuk shkërmoqi vetëm narrativën që e lidhte Bashën me rusët, por shkërmoqi dhe narrativën tjetër të bazuar vetëm në shpifje të një marrëveshje okulte midis Ramës dhe Bashës në 2017.

Ajo gjithashtu rrëzoi edhe narrativën që e lidhte Bashën me Sorosin, sepse vetë Mcgonigal është zyrtari që është keqpërdorur nga Sorosi për të akuzuar Presidentin Trump përmes të njëjtës akuzë që ngriti kundër Bashës, pra për lidhjen me rusët.

Vetëm një mendje e sëmurë mund të pranojë që Soros ka pëdorur “vrasësin me pagesë” Mcgonigal për të eliminuar “ushtarin” e tij. Me këtë logjikë mjerane i bie që edhe Trump qenka marrë peng nga Deep State i Soros përmes dosjes ruse për t’ia dorëzuar pushtetin Bidenit në 2020.

E vërteta e tretë lidhet me faktin që edhe pas kësaj nuk kemi një tërheqje nga SHBA-të për statusin nongrata të Sali Berishës.

Përkundrazi, ka një vendosmëri qartësisht të lexueshme për ta izoluar edhe më tej atë, ndërkohë që për Lul Bashën ,para se ai të jepte dorëheqjen, të gjithë zyrtarët e lartë të SHBA-ve Philip Reeker, Gabriel Escobar dhe përfaqësuesja zyrtare e Presidentit Amerikan Yuri Kim kishin premtuar mbështetje maksimale si në 1990.

Kështu pavarësisht dëshirës, Sali Berisha është refuzuar njëherë e mirë si partner i SHBA-ve dhe si i tillë është një pengesë serioze dhe e pakapërcyeshme për ardhjen e PD në pushtet.

Bazuar në këto fakte, nuk ka asnjë diskutim që komploti politik kundër Lul Bashës, ishte pjesë integrale e planit të kryeministrit për bllokimin e rrotacionit dhe asgjësimit të PD dhe opozitës.

Ashtu siç nuk ka asnjë dyshim që akuzat e foltores kundër Lul Bashës, përmes të njëjtave akuza dhe përmes të njëjtës skemë që përdori Rama dhe Mcgonigal,  ishin pjesë integrale e planit për të marrë peng PD dhe për ta kthyer atë në bunker kundër SHBA-ve dhe jo një opozitë serioze apo një alternativë qeverisëse .

Pra, faktet janë të qarta dhe të pamohueshme dhe PD jo vetëm nuk duhet t’i injorojë ato, por duhet që menjëherë të gjejë fuqinë për tu përballur këtë realitet të ri që zbuloi hetimi i Mcgonigal.

Kështu është jetike që PD të nisë menjëherë një reflektim institucional në lidhje me këto fakte, në mënyrë që më pas të ndërtojë edhe një strategji të saktë dhe një ofertë të besueshme për qytetarët shqiptarë.

Reflektimi duhet që më së pari të qartësojë raportin me Lul Bashën, i cili duket se ka qenë shënjestra e “vrasësit me pagesë” Mcgonigal dhe së dyti raportin me Sali Berishën dhe pengesën që ai përfaqëson për rikthimin e PD në pushtet .

Ky reflektim duhet të përfshijë jo vetëm një analizë në lidhje me problematikat dhe arsyet që prodhuan këtë krizë të rëndë në PD , por ajo duhet të jetë edhe një debat i hapur në lidhje me ofertën që PD duhet të ofrojë për qytetarët.

Vetëm kur PD të gjejë fuqinë për tu përballur me të vërtetat e saj ajo do të jetë e gatshme për të mundur gënjeshtrat e qeverisë.

Sa më shpejt ta bëjë, aq më shpejt do të kthehet në alternativë qeverisëse dhe sa më shumë t’i shmanget këtij reflektimi, aq më shumë do t’i japë jetë Edi Ramës, duke i bërë kështu një dëm të pakthyeshëm Shqipërisë . Koha nuk pret!