Censusi i popullsisë, 16.9 mln euro për të regjistruar shqiptarët, procesi do të zgjasë 6 javë

23 Mars 2023, 22:36 / EKONOMI ALFA PRESS

Censusi i popullsisë, 16.9 mln euro për të regjistruar

Censusi i popullsisë 16.9 mln euro për të regjistruar shqiptarët, procesi do të zgjasë 6 javë Pandemia e Covid-19 shtyhu me dy vite regjistrimin e popullsisë në Shqipëri.

Censusi këtë vit do të nis në shtator dhe INSTAT ka të qartë metodologjinë që do të ndjekë për zhvillimin e këtij procesi kaq të rëndësishëm, duke përllogaritur dhe kostot.

Këtë vit, risi në mbledhjen e të dhënave do të jetë përdorimi i teknologjisë. Nëse një qytetar refuzon të bëhet pjesë e censusit të popullsisë do të gjobitet nga 50 deri në 100 mijë lekë të reja.

 

ide

shërbime

  • POLICIA129
  • POLICIA RRUGORE126
  • URGJENCA112
  • ZJARRFIKESJA128