Gripi, ende në kulm! ISHP: Ka rritje të lehtë të infeksioneve respiratore

7 Shkurt 2024, 20:37 / EKONOMI&SOCIALE ALFA PRESS

Gripi, ende në kulm! ISHP: Ka rritje të lehtë të

Ndonëse ka një qëndrueshmëri të kurbës së infeksioneve respiratore vihet re se vala e infeksioneve ka një rritje vetëm për disa qytete në vend.

Instituti i Shëndetit sqaron se janë raportuar mbi 16 mijë raste me infeksioneve respiratore ku vihet re një rritje e lehtë krahasuar me një javë më parë.

Ndërkohë që disa qytete kanë trefishim të rasteve të prekura në Kukës dhe një rënie të lehtë tregon Tirana, Vlora, Mati e Tropoja edhe pse shumë qytetarë të prekur nuk kërkojnë ndihmë te mjeku dhe rrjedhimisht nuk refelektohen në këto shifra.

Në këtë situatë epidemiologjie më të prekurit rezultojnë të jenë fëmijët e vegjël që frekuentojnë çerdhe.

Kjo është vënë re edhe në shërimin infektiv në pediatri, i cili po punon me kapacitete të plotë. Ndërsa në lidhje me Fruthin nuk ka shtim të rasteve, janë vetëm 18 fëmijë të infektuar të konfirmuar më herët, por ndërkohë kemi 18 mijë fëmijë të pavaksinuar të cilët nëse bien në kontakt me fruthin rriskojnë jo vetëm veten e tyre por edhe mundësinë e përhapjes duke rriskuar edhe fëmijë të vaksinuar.

 

Po ndodh...