Edhe pse i verbër dhe me kancer, veterani realizon ëndrrën e tij duke u hedhur me parashutë

2 Qershor 2023, 19:42 / JETË ALFA PRESS

Edhe pse i verbër dhe me kancer, veterani realizon ëndrrën e tij

Një veteran i sëmurë me kancer dhe i verbër realizoi një dëshirë nga lista e tij duke u hedhur me parashutë.

Mark Pile – i cili shërbeu në Këmbësorinë e Lehtë midis viteve 1984 dhe 1993 si hajdutë, shofer dhe pushkëtar – donte të përfundonte një hedhje me parashutë ndërsa ishte ende në gjendje.

58-vjeçari, përjetoi disa sekonda rënie të lirë përpara se të hapej parashuta dhe të fillonte zbritja.

“Përvoja ishte gjithçka për të cilën mund të kisha shpresuar, instruktori ishte sytë e mi dhe shpjegoi gjithçka që ai mund të shihte në rrugën poshtë,” tha zoti Pile nga Somerset.

“E gjithë dita ishte e shkëlqyer, kisha mot fantastik dhe shumë miq”, tha ai.

Pasi filloi të vinte re një përkeqësim në shikimin e tij në vitin 2000, veteranit u diagnostikua me ambliopi – një gjendje e trashëguar e syve që shkakton një prishje në mënyrën se si truri dhe syri punojnë së bashku.

Në vitin 2011, ai u regjistrua i verbër, me vetëm 15% shikim në njërin sy.

“[Unë] nuk dola jashtë për 10 vjet”, tha ai, duke shtuar se e mori lajmin për shëndetin e tij “shumë keq”.

Gjërat ndryshuan kur Z. Pile iu drejtua një shoqate bamirësie Blind Veterans UK dhe pranoi ndihmën që ata ofruan. Ai tani e vlerëson bamirësinë për “shpëtimin e jetës sime”.

“Nëse nuk do të ishte për mbështetjen fantastike që kam marrë, nuk do të isha këtu sot. Nuk mund t’i falënderoj sa duhet,” tha ai.

Shoqata e bamirësisë mbështeti pasionin e z. Pile për fotografinë, ku ai ishte në gjendje të fotografonte një ngjarje në Kullën e Londrës.

“Jam shumë mirënjohës për mundësinë për ta bërë këtë. Është e mrekullueshme që shoqata po më ndihmon ende në këtë fazë të jetës sime“, tha z. Pile.

“Të kthej është e rëndësishme për mua. Ky kërcim me parashutë ka qenë mënyra ime e vogël për të thënë faleminderit.”

ide

Nga Sidi Hasanaj 20:16 IDE

Pa Drama!

Nga Sidi Hasanaj

shërbime

  • POLICIA129
  • POLICIA RRUGORE126
  • URGJENCA112
  • ZJARRFIKESJA128