Ekspozita me veshjet popullore në muzeun Sterjo Spase në Pustec

18 Maj 2023, 20:13 / JETË ALFA PRESS

Ekspozita me veshjet popullore në muzeun Sterjo Spase në Pustec

Veshjet tradicionale të zonës së Manastirit dhe ato të Pustecit kanë një sërë elementesh të përbashkëta, që dëshmojnë zhvillimin kulturor dhe historik, e veçanërisht zhvillimin e veshjeve urbane të cilat janë shfaqur më një ekspozitë të organizuar në ditën e muzeve në shtëpinë muze të Sterjo Spases.

Krah kostumeve tradicionale të Pustecit që janë pjesë e fondit të muzeut janë shfaqur edhe fotografi të kostumeve të zonës së Manastirit me elemente të cilat datojnë nga fundi i shekullit të 19-të dhe fillimi i shekullit të 20-të ndërsa ekspozimi i tyre shihet si një mundësi e mirë për shkëmbimin kulturor

Muzeu i Sterjo Spases i hapur vetëm 1 vit më parë është i vetmi atraksion kulturor në bashkinë e Pustecit përmes të cilit synohet tërheqja e vizitorëve.

Bashkia e vogël njihet për peisazhin natyror që tërheq vëmendjen e turistëve dhe pasurimi i ofertës për ta mbetet ende një sfidë

“Erdhëm fillimisht në Berat, me pas erdhëm në Korçë e tani jemi në parkun kombëtar të Prespës. Gjithçka është fantastike, natyra, vend shumë i bukur, njerëz mikpritës dhe qetësi mahnitëse” , thotë një turiste.

“Erdhëm pamë muzeun, shumë interesant, është hera e parë në Shqipëri ndaj po përpiqemi të shohim gjithçka. Edhe çmimet janë të përballueshme për ne, vend që ja vlen te promovohet” , shprehet një tjetër turist.

Po ndodh...