Inteligjenca artificiale gjen zgjidhjen ndaj parazitit vdekjeprurës

25 Maj 2023, 19:23 / JETË ALFA PRESS

Inteligjenca artificiale gjen zgjidhjen ndaj parazitit vdekjeprurës

Shkencëtarët kanë përdorur inteligjencën artificiale për të prodhuar një antibiotik të ri që mund të vrasë një lloj paraziti vdekjeprurës.

Inteligjenca artificiale ndihmoi në përzgjedhjen e mijëra kimikateve, prej të cilave pjesa e përcaktuar u testua në laborator.

Rezultati ishte një antibiotik i fuqishëm, eksperimental i quajtur abaucin i cili duhet të testohet më tej përpara se të përdoret.

Kërkuesit në Kanada dhe SHBA thonë se inteligjenca artificiale ka fuqinë për të përshpejtuar konsiderueshëm zbulimin e ilaçeve të reja.

Rasti në fjalë është shembulli më i fundit se si mjetet e inteligjencës artificiale mund të jenë një forcë revolucionare në shkencë e mjekësi.

 

ide

shërbime

  • POLICIA129
  • POLICIA RRUGORE126
  • URGJENCA112
  • ZJARRFIKESJA128