Ja pse një unazë e lirë ndikon në martesë më të gjatë

22 Nëntor 2023, 18:40 / JETË ALFA PRESS

Ja pse një unazë e lirë ndikon në martesë më

Një hulumtim së fundmi ekzaminoi lidhjen midis shpenzimeve të dasmës dhe kohëzgjatjes së martesës duke përdorur të dhënat nga sondazhi i tyre me mbi 3000 të rritur të martuar në SHBA. Motivii hulumtimit ishte të zbulonte nëse shpenzimi i shumë të ardhurave për një unazë dhe një dasmë ndikon në jetëgjatësinë e një martese.

“Reklamat e industrisë së dasmave kanë nxitur normën që shpenzimi i shumave të mëdha për unazën e fejesës dhe dasmës është një tregues i përkushtimit ose është i dobishëm që një martesë të jetë e suksesshme”, thotë Mialon. "Në secilin rast, mesazhi i përgjithshëm është se shpenzimet e dasmës dhe kohëzgjatja e martesës janë të lidhura pozitivisht."

Por nuk është kështu.

Ka një pikë se sa nuk duhet të kushtojë një unazë.

Në hulumtimin e tyre, Francis-Tan dhe Mialon zbuluan se burrat që shpenzonin midis 2000 dhe 4000 dollarë për një unazë fejese kishin një shkallë më të lartë divorci (rreth 1.3 herë) sesa burrat që shpenzonin midis 500 dhe 2000 dollarë.

Shpenzimi i më pak se 500 dollarë për një unazë fejese u zbulua se lidhej me norma më të larta divorci në kampionin e grave të anketuara.

Ky informacion mund të bëjë që dikush të supozojë se midis një unaze midis 500 dhe 2000 dollarë është shuma më e mirë për t'u shpenzuar, nëse doni të ulni shanset e divorcit, por kjo nuk është mënyra më e mirë për të parë këtë analizë, të cilën Tan-Francis pohon nuk dëshmon se shpenzimet e larta për unazën e fejesës dhe ceremoninë e martesës shkaktojnë divorc, vetëm se shpenzimet e larta për unazën e fejesës dhe ceremoninë e martesës lidhen pozitivisht me divorcin, duke mbajtur konstante një sërë karakteristikash demografike dhe të marrëdhënieve, duke përfshirë të ardhurat.

ide