Kështu evitoni fryrjet e stomakut

22 Maj 2023, 00:07 / JETË ALFA PRESS

Kështu evitoni fryrjet e stomakut

Nutricionistja Jeannette Hyde thotë se ushqimet me sheqer duhet të kufizohen vetëm në një trajtim.

Nuk dihet saktësisht se përse sheqeri mund të çojë në një mosbalancim të baktereve të dobishme dhe jo të dobishme dhe fryrje, por përpiquni ta mbani uljen e sheqerit tuaj.

Ajo gjithashtu rekomandon shmangien e ëmbëlsirave në kafe dhe çaj si një alternativë sheqeri, pasi këto gjithashtu mund të shkaktojnë fryrje.

Lëngu i frutave dhe mjalti llogariten si sheqerna të shtuara, pasi ato u shtohen ndonjëherë ushqimeve për t’i bërë të ëmbla, lëngu i frutave është ende një zgjedhje e shëndetshme me një mililitër që shërben duke numëruar pesë ditët e tuaja, megjithatë, sheqernat mund të dëmtojnë dhëmbët, kështu që është mirë të pini me vakt dhe jo më shumë se një herë në ditë.