Kolonia e piktorëve! Mblidhen në Ulqin 65 piktorë nga rajoni

18 Shtator 2023, 19:58 / JETË ALFA PRESS

Kolonia e piktorëve! Mblidhen në Ulqin 65 piktorë nga rajoni

Kolonia e piktorëve “Ulqini në telajo” bëri bashkë 65 piktorë nga Shqipëria, Mali i Zi, Kroacia, Bosnja dhe Hercegovina, Shkupi, Serbia e në qytetin e arkitekturës dhe peizazhit piktoresk.

Për katër ditë këta piktorë shëtitën dhe pikturuan qytetin bregdetar, njëkohësisht si bashkësi kontribuuan edhe në turizmin dhe shëmbimin kulturor.

Fatmir Toçi shpjegon që Instituti i Librit dhe Promocionit ka një dekadë dhe mbi 60 koloni të zhvilluara deri tani. Të dielën kolonia u përmbyll me një ekspozitë kolektive, në të cilën përshëndetën Irena Toçi dhe Ministër i të Drejtave dhe Pakicave në Qeverinë e Malit të Zi.Duke theksuar komunikimin e artistëve dhe promovimin kulturor dhe turistik të Ulqinit Fatmir Gjeka.

Tashmë, Kolonia e Piktorëve është kthyer në një shkollë më vete, ku çdo artist jo vetëm shpreh talentin e tij, por rritet artistikisht e fiton eksperienca të reja.

Po ndodh...