Pse njerëzit më shpesh vdesin herët në mëngjes

30 Shtator 2022, 10:28 / JETË ALFA PRESS

Pse njerëzit më shpesh vdesin herët në mëngjes

Pse marrim gjithmonë lajme të këqija, lajmet më të zeza për vdekjen e njerëzve të dashur herët në mëngjes?

Një kardiolog shpjegoi se çfarë ndodh në trup dhe pse vdekja ndodh shpesh pak para agimit. Ai zbuloi arsyen pse njerëzit më shpesh vdesin në orët e para të mëngjesit. Vdekja në shumicën e rasteve ndodh rreth katër ose pesë të mëngjesit sepse në atë kohë aktiviteti i zemrës ngadalësohet natyrshëm.

Në këtë pikë, aktiviteti i zemrës ngadalësohet. Dhe te pacientët që vuajnë nga aritmitë, problemet me zemrën, hipertensionin, e gjithë kjo përkeqësohet në orët e para të mëngjesit. Kur zgjimi ndodh nga gjumi i thellë, aktivizohet ndarja simpatike e sistemit nervor autonom.

Gjatë kësaj periudhe, pushimi është i mundur. Rastet e vdekjes së papritur kur duket se nuk kishte asnjë shenjë që ta tregonte, ndodhin më shpesh në këtë kohë.

 

Po ndodh...