“Sa më shumë djersë në stërvitje, aq më pak gjak në luftë”, Kristi Gongo në ushtri, qëllon me armë kundërshtarin

16 Shtator 2023, 18:11 / JETË ALFA PRESS

“Sa më shumë djersë në stërvitje, aq më pak

Në episodin e dytë të emisionit “Punë pa teka” në Top Channel, gazetarja Kristi Gongo bëhet pjesë e ushtrisë shqiptare.

Kristi ka marr emërim në kompaninë e tretë të forcave të armatosura dhe pa e nisur detyrën nuk e kishte idenë e gjithë peripecive që e prisnin.

Disiplina ushtarake vërehet në çdo sekondë, por a ja doli Kristi t’iu bindet urdhrave të komandantit?  Sprova kryesore ishte përballja me kundërshtarin, ku Kristi provoi të qëllojë me armë M4 jo vetëm një herë…

Fushëbeteja nuk ishte pika e fortë e Kristit, por atmosfera është më reale se kurrë. Edhe pse trupi nuk do t’i përgjigjet, përpjekjet e togës nuk e lënë në baltë. Ata e çojnë në këmbë në mënyrën e tyre…

Komandant Kuçana i thërret: Sa më shumë djersë në stërvitje, aq më pak gjak në luftë… Aty, Kristi e kupton se çfarë i bënte çdo ditë këta njerëz të stërviteshin e të jepnin shpirtin në një terren të pa minuar…

Çdo aksion ka një koordinim preciz. Në renditje, në hap, në komandë. Është e jashtëzakonshme adrenalina që të çon drejt kryerjes së ushtrimeve me kundërshtarin imagjinar.

Po ndodh...